De bedste droner i 2023

I dag kan du tage videoer og billeder i professionel kvalitet med en drone uden at bruge tusindvis af dollars. Lad os se på de bedste droner, der findes i dag, og som er inden for de flestes prisklasse.

DJI

DJI Mini 4 Pro tilbyder et par vigtige opgraderinger plus alt det, der gjorde dens forgænger så elsket. Det enestående 48 MP-kamera forbliver det samme med sit brede objektiv og hurtige blænde, men du får nu 4K-video med op til 100 fps for utrolig slowmotion-optagelse.

Undgåelse af forhindringer har også fået en betydelig opgradering og er nu et omnidirektionelt 360-graderssystem, som begyndere til dronernes verden vil elske.

Vægten forbliver under 250 g, hvilket holder FAA væk fra din ryg, mens Fly More Combo Plus-pakken byder på det bedste tilbehør med to ekstra intelligente flyvebatterier til en 45-minutters flyvetid og en opgraderet DJI RC 2-controller.

DJI Mini 4 Pro

Bedste samlet

DJI Mini 4 Pro er en opgradering af den allerede fremragende Mini 3 Pro. Med omnidirektionel undgåelse af forhindringer, en vægt på under 250 g, et 48 MP-kamera og 4K-video er det den ideelle drone for begyndere, rejsende, fotografer og videografer.

Fordele

 • Fremragende billedkvalitet
 • Forbedret undgåelse af forhindringer
 • D Log M profil
 • God til begyndere
 • Fremragende batterilevetid

Ulemper

 • Ikke fantastisk på blæsende dage
 • Fast blænde

Potensisk

Med 4K-video, pålidelig elektronisk billedstabilisering og vindmodstand på niveau 5 tilbyder Potensic ATOM SE fotografer stor værdi og brugervenlighed. Derudover har den kompakte dimensioner og slår tærsklen på 250 gram vægt, de fleste lande har sat for droneregistrering, hvilket gør den til et fremragende rejsevalg.

Dronen leverer skarpe billeder, når de tages i godt lys, og begyndere kan arbejde sig gennem de tre flyvetilstande, mens de udvikler deres færdigheder.

På dets budgetvenlige prispunkt er det ikke overraskende, at undgåelse af forhindringer er udeladt. Men du får nogle andre fremragende tilstande, såsom Follow Me, Circle Flight og Waypoint Flight. Der er også en nøjagtig tilbagevenden-til-hjem-funktion, og flyvetiden på 31 minutter er fremragende.

Potensisk ATOM SE

Bedste budget

  Prøver du at finde en gammel ven? Her er 5 tips til at få det til at ske

Potensic ATOM SE giver fremragende værdi for pengene. Du vil ikke finde mange droner, der tilbyder 4K-video i denne prisklasse, og med de gode billeder produceret af 12MP-kameraet passer det perfekt til fotografer og videografer med et begrænset budget.

Fordele

 • Solid konstruktion
 • Let at flyve
 • RAW-format stillbilleder
 • God batterilevetid

DJI

DJI Mavic 3 Pro er et fremragende valg til professionel fotografering. Den er til en høj pris og alsidig takket være dens tre separate objektiver, der giver fotografer forskellige muligheder.

Det primære kamera har en Four Thirds 20 MP-sensor med Hasselblad-farve, der leverer uberørt billedkvalitet med naturlige nuancer og toner. Den optager også kvalitets 5,1K video eller 4K ved 120fps for utrolig slowmotion. Det mellemstore 48 MP-teleobjektiv lader dig zoome tæt ind uden tab af billedkvalitet, mens 28x zoom på det tredje objektiv er en fremragende mulighed for industriel fotografering.

DJI Mavic 3 Pro

Bedst til fotos

Med Hasselblad-farve og en Four Thirds 20MP-sensor er den primære linse på DJI Mavic 3 Pro et glimrende valg for fotografer. Yderligere tele- og mellemteleobjektiver gør denne drone med tre kameraer til en alsidig mulighed, mens 5.1K-videoen er en velkomstbonus.

Fordele

 • Alsidige linser
 • Fremragende sporing
 • Stabile flyvninger
 • Billedkvalitet i topklasse

Bedste drone til videoer: DJI Air 2S

DJI

DJI Air 2S er et fremragende valg for videografer. 5,4K-videoen er skarp og detaljeret, mens Full HD/120fps-indstillingen leverer slowmotion af høj kvalitet. Du kan også tage fremragende stillbilleder oven på videoer, selv i udfordrende lys.

Den er ikke let nok til at overvinde FAA-restriktioner, så du skal registrere dronen. Men den kan stadig foldes ned til kompakte dimensioner, og rejsende kan nemt pakke den væk i deres bagage eller dagstur.

Det er også en god startdrone for begyndere. Du kan optage fantastiske videoer lige ud af boksen takket være dronens automatiserede flyvetilstande og en letanvendelig FocusTrack-tilstand, som følger ethvert motiv, du sporer en boks over.

DJI Air 2S

Bedst til video

$799 $999 Spar
200 USD

Med 5.4K-video er DJI Air 2S en videografs drøm. Den er kompakt og nem at flyve, og dronens undgåelse af forhindringer og fremragende automatiserede flyvetilstande gør den også til et ideelt valg for nybegyndere videografer.

Fordele

 • Undgåelse af forhindringer i fire retninger
 • 8 GB internt lager
 • MasterShots intelligente optagetilstande
 • Fuld HD live stream video
 • 4x digital zoom ved 4K

Ulemper

 • Den højeste opløsning med MasterShots er 1080p

Ryze

Begyndere, der ønsker at starte deres pilotkarriere på en budgetvenlig drone af høj kvalitet, bør overveje Ryze Tech Tello. Det er et samarbejde mellem Ryze og DJI og er et ideelt valg til at øve dine flyve- og fotograferingsevner uden frygt for at beskadige dyrt udstyr.

Den er superlet på kun 80 g og kan foldes ned til ultra-mini dimensioner. Du vil ikke bemærke det i en taske eller bagage, og du behøver heller ikke bekymre dig om droneregistrering.

Med forskellige sjove tilstande såsom 8D Flips og Bounce, vil du hurtigt opfange luftfartsfærdigheder, mens 5MP-kameraet og 720p-videoen er et godt udgangspunkt for at øve dine kunstneriske færdigheder.

Ryze Tech Tello

Bedst for begyndere

Et ideelt valg for begyndere i droneflyvningens verden er Ryze Tech Tello. Det er et godt råb til at øve vendinger, tricks og navigation, mens det også er overkommeligt nok til at reducere skaderelateret angst. Kameraet leverer ikke prisvindende billeder, men det hjælper dig med at øve dine foto- og videooptagelsesfærdigheder.

Fordele

 • Propelskærme til sikker indendørs brug
 • Overkommelig
 • Fjerlet og kompakt
 • Tre batterier er inkluderet i kombinationspakken

Ulemper

 • Lad den blive hjemme på en blæsende dag
 • Kort flyvetid
 • 100 meter rækkevidde

FAQ

Q: Hvor mange miles kan en drone flyve, før den skal genoplades?

Jo større batteri, jo større afstand. Industrielle og professionelle droner kan opnå langt større afstande end forbrugerdroner. Nogle forbrugerdroner kan dog nå overraskende niveauer. DJI Mavic 3 Pro, for eksempel, har en maksimal batterilevetid på 43 minutter og kan nå fjerne lande så langt som 17 miles. Du skal dog være opmærksom på, at den maksimale afstand ikke er det samme som transmissionsrækkevidden.

Du bør pilotere under rolige forhold for at få mest muligt ud af dit batteri og have en bedre chance for at nå de maksimale afstande, der tilbydes. Du vil måske også skifte til øko-tilstand eller lignende, hvis din drone har en.

Q: Skal jeg have en tilladelse til at flyve en drone?

I USA er registrering af droner, herunder rekreative droner, på over 250 g (8,8 oz) obligatorisk. Du kan besøge FAA’s hjemmeside for at fuldføre den enkle registreringsproces, og bagefter vil du blive givet et nummer til at vise på din drone.

Droner under 250 grams grænsen skal ikke registreres, men der er regler, som du stadig skal følge. Du kan finde denne liste over love på FAA’s hjemmeside.

For international droneflyvning håndhæver mange lande verden over også 250-grams reglen. Det er dog ikke hugget i sten, og du bør tjekke med den relevante myndighed, inden du besøger.

Q: Hvorfor kan jeg ikke gå over 400 fod med en drone?

Denne regel er primært af sikkerhedsmæssige årsager. Kollidering med bemandede fly er en fare i denne højde. Det er også vanskeligere at kontrollere en drone i denne højde på grund af den tyndere luft og reducerede løft.

Q: Hvilken slags vejrforhold er bedst at flyve med en drone?

Absolut ro er bedst til droneflyvning. Ingen vind er lig med sjovere, fordi det er meget nemmere at kontrollere din drone, især hvis du har en maskine på under 250 gram.

Solrige dage med klar blå himmel er ideelle til optimal synlighed. Imidlertid kan let skydækning hjælpe med at levere bedre billedkvalitet til fotografer og videografer.

Milde temperaturer er også ønskelige, fordi de er venligere over for batterier. Ekstrem varme eller kulde kan dog forårsage skade på din drone.

Q: Hvad er 1:1-reglen for droner?

1:1-reglen er en sikkerhedsforanstaltning. For hver meter du løfter din drone i luften, skal du også sikre dig, at den er en meter væk fra nogen sideværts. Denne regel er der for at undgå skader og bør især overholdes, hvis du piloterer i et byområde eller i et overfyldt område.