De 8 bedste Windows-musikafspillere til Hi-Res Audio

Mens Microsofts styresystem altid har tilbudt indbyggede muligheder som Windows Media Player (kendt bare som Media Player i Windows 11) eller den nu hedengangne ​​Groove Music, er Windows-brugere mere tilbøjelige til at søge efter deres egen foretrukne musikafspiller.

DAGENS MUO-VIDEO

RUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

Men hvis du er en audiofil, bliver søgningen sværere. Prøv at søge efter en musikafspiller, der understøtter højopløsningslyd i FLAC-, MQA- eller DSD-format, og dine muligheder er små. Det er derfor, vi har samlet de bedste højopløselige musikafspillerapps til Windows.

1. Hysolid

Billedkredit: Hysolid

Hvis du har din pc tilsluttet et kvalitets Hi-Fi-system, kan Hysolid være lige det, du leder efter. Dette er ikke traditionel medieafspillersoftware. I stedet forvandler den din pc til en musikafspiller, som du styrer med din iOS-enhed (der er en Android-app, men den er i stykker). Bare læn dig tilbage i sofaen, vælg den musik, du vil høre, og din pc afspiller den over dit Hi-Fi-system. Du behøver ikke engang at logge ind på Windows.

Hysolid vil afspille de fleste højopløselige formater, du kaster efter det. Appen er kompatibel med PCM-lyd, inklusive WAV og FLAC op til 384kHz samt DSD fra 2,8MHz til 11,2MHz i DSF-format. Hysolid kan også vise driftstilstanden for den USB DAC du bruger, samt om afspilningen er en smule perfekt.

Hent: Hysolid (Gratis)

2. MusicBee

MusicBee er, hvad du har brug for, hvis du vil have en enkel og ren grænseflade uden at ofre hastigheden. Det er en letvægtsapp, der åbner øjeblikkeligt, men som stadig indeholder mange funktioner. Du kan justere lyden med en 10-bånds eller 15-bånds equalizer og DSP-effekter. Ikke al software kan gøre dette, men MusicBee kan bruge avancerede lydkort, hvis du har et på din computer.

  Sådan forhindrer du apps i at gemme filer på dit skrivebord på Windows 10

MusicBee understøtter også afspilning uden mellemrum, logaritmisk lydstyrkeskalering, normaliseret volumenstreaming og synkronisering af Android-enheder. Desuden, hvis du tidligere har brugt WinAmp med plugins, kan du importere disse plugins til MusicBee for at forbedre din lytteoplevelse. Denne musikafspiller inkluderer skins, Last.fm-understøttelse, cd-ripping-værktøjer og andre funktioner.

Hent: MusicBee (Gratis)

3. Amarra Luxe

Hvis Amarra Luxe virker bekendt, er det fordi det også er en af ​​de bedste højopløselige musikafspillerapps til macOS. Dette er en premium musikafspiller, og som sådan er den ikke billig, men den er spækket med funktioner. Det understøtter også vigtige højopløselige formater, herunder FLAC, MQA og DSD. Desværre er MQA i øjeblikket kun understøttet på macOS.

Dette er også en praktisk app, hvis du også kan lide at streame lyd i høj opløsning. Ud over at afspille din musiksamling kan Amarra Luxe streame fra Tidal og Qobuz. Hvis du vil styre al din musik med én app, uanset hvor musikken er, er det måske det, du leder efter.

Hent: Amarra Luxe ($99)

4. Audirvana

En anden app, der blev vist på vores macOS-liste, Audirvana fokuserer på at give dig kontrol over din lydstreaming fra kilde til output. Hvis du har en kraftfuld computer og ønsker at arbejde med at behandle lyd med fantastisk lyd, er dette en mulighed, der er værd at overveje. For eksempel understøtter Audirvana at køre algoritmer med højere ydeevne for at tage belastningen af ​​din DAC og undgå oversampling.

Denne app understøtter også VST3 plugins. Uanset om du vil tilføje et strejf af EQ eller se dine yndlingssange gennem en spektrumanalysator, kan dette være praktisk for audiofile. Audirvana er en anden mulighed, der ikke er billig (der er en 30-dages gratis prøveperiode), men appens store kraft kan gøre det til en pris, der er værd at betale.

  Ret alle kameraer er Reserver Error 0xA00f4288 i Windows 10

Hent: Audirvana ($119,99)

5. Foobar2000

En af de mest populære musikafspillere til Windows, Foobar2000 er praktisk talt et kendt navn. Grænsefladen er lidt forældet, men denne app er hurtig, konfigurerbar og måske vigtigst af alt gratis. Selvom det ikke er den eneste gratis afspiller på denne liste, er det den eneste, der ligner en traditionel letvægts medieafspiller.

Foobar understøtter FLAC ud af æsken, men ikke DSD. For at få support til dette skal du have tilføjet Super Audio CD Decoder, som du kan downloade fra SourceForge. Når først komponenten er installeret, bliver dette en endnu mere kraftfuld lydafspiller. Denne information er især praktisk, hvis du allerede kender og elsker Foobar200.

Hent: Foobar2000 (Gratis)

6. JRiver

JRiver er software, der forsøger at gøre mange ting for mange mennesker. Heldigvis ser den ud til at gøre et godt stykke arbejde med næsten alt, hvad den sigter mod at gøre. Dette understøtter bit-perfekt lyd i både tabsfri PCM- og DSD-formater. Når det kommer til lydundersystemet, kan det bruge enten ASIO eller WASAPI, hvilket betyder, at det overfører lyd perfekt til din DAC.

Der er flere funktioner her, der virker indlysende, men som mangler hos andre spillere. Et eksempel er den valgfri audiofil-grade crossfeed. Udviklerne siger, at dette får lytning på hovedtelefoner til at lyde mere naturligt og mindre trættende, da det mere ligner det, du ville høre fra højttalere i et rum.

Hent: JRiver ($69,98 for Windows-kun licens, $89,98 for Windows, Mac og Linux kombineret licens)

7. Roon

Mens de fleste eksempler på højopløselig musikafspillersoftware fokuserer på lydkvalitet alene, fokuserer Roon på noget andet. Udviklerne siger, at noget er gået tabt i overgangen til digital musik. For at bringe følelsen af ​​engagement tilbage, du ville få ved at granske liner-noter, sigter Roon efter at præsentere et søgbart magasin med din musik.

  Skjul automatisk Firefox-bogmærkelinjen ligesom proceslinjen i Windows

Roon anvender ikke kun denne teknik til musik, der er gemt på din computer. Det kan gøre dette til musik afspillet fra en lokal NAS eller endda streamet fra Tidal. Hvis musik ikke er en baggrundsaktivitet for dig, men noget du gerne vil deltage i, kan Roon være værd at prøve (der er en gratis prøveperiode).

Hent: Roon ($149,88/år eller $829,99 for livstidsadgang)

8. JPLAY FEMTO

Hvis du stolt erklærer dig selv som en audiofil over for alle, der vil lytte, kan dette være den perfekte software til dig. Denne software, der er udviklet af selvbeskrevne “fanatiske audiofiler”, har til formål at optimere alt for at levere lydsignalet fra kilden til din DAC i den højest mulige kvalitet. Den har understøttelse af PCM-lyd, DSD og hævder endda at forbedre lydkvaliteten af ​​Tidal og Qobuz.

Ligesom Hysolid er dette ikke en spiller. I stedet er det en server. Når den er oppe at køre, kan du bruge den med enhver UPnP-kompatibel app eller hardware. Udviklerne anbefaler Bubble UPnP til Android, men Kinsky til Windows, macOS og iOS er også blevet testet.

Blandt andre funktioner inkluderer JPLAY FEMTO en dvaletilstand. Dette har til formål at reducere baggrundsstøj skabt af din pc. Det gør den ved at eliminere jitter-producerende processer og tråde. Det betyder, at du måske ikke vil bruge din computer til meget andet under afspilning, men det vil lyde fantastisk.

Hent: JPLAY FEMTO (149 €)

Ønsker du at starte din højopløselige lydrejse?

At finde den rigtige højopløselige musikafspillerapp er fantastisk, men det betyder ikke meget, hvis du ikke har højopløsningsmusik at lytte til. Disse apps vil også afspille din MP3-samling, men hvis du har en fantastisk lydopsætning, får du mere ud af det ved at købe lyd af høj kvalitet.

Når det kommer til at købe musik, er der flere netbutikker at vælge imellem. Så er der streamingtjenester, som også begynder at tilbyde højopløselig lyd. Nogle af de mest populære inkluderer Tidal, Qobuz og Deezer.