Cloud (SaaS) regnskabsmæssige fordele for SMB’er [+4 Solutions]

Leje af et cloud-regnskabssystem hjælper med at administrere, bogføre og beskytte dine økonomiske data med bedre effektivitet, omkostningseffektivitet og skalerbarhed.

Sagen er, at måden små og mellemstore virksomheder (SMB’er) forvalter deres økonomi på har ændret sig drastisk gennem årene. En stor del af denne ændring skyldes cloud-regnskaber.

Ikke kun har cloud-regnskab hjulpet virksomheder med at droppe gamle og sløje regnskabssystemer, men det kan også imødegå mange økonomiske problemer forbundet med traditionelle metoder.

I dag integrerer mange virksomheder langsomt cloud-regnskaber for at høste det maksimale udbytte og strømline deres økonomiske system.

Det vil hjælpe dig med at administrere alt online, inklusive alle de økonomiske aspekter, typiske SMB’er arbejder med.

I denne artikel vil jeg diskutere cloud-regnskab og dets fordele for SMB’er.

Hvad er Cloud Accounting?

Cloud accounting er en online regnskabstjeneste, der hjælper dig med at få adgang til og administrere al din økonomi over internettet. I stedet for at have regnskabssoftware på din computer, vil du have softwaren i en cloud-platform.

Cloud-regnskab er grundlæggende et Software as a Service (SaaS) program, der tilbydes som en abonnementsmodel, og du skal blot betale et månedligt abonnementsgebyr. Denne software ligner enhver populær traditionel regnskabssoftware, der bruges på din computer til at styre din økonomi.

Derfor vil du ikke støde på problemer under bogføringen eller kæmpe med processen efter overgangen. Den eneste forskel fra den traditionelle er, at cloud-regnskabssystemer er hostet på en ekstern server, og du kan nemt få adgang til dem fra enhver af dine webbrowsere.

Som et resultat frigør det dig for besværet med at installere dem på hver computer for dine medarbejdere og risikoen for at miste data i tilfælde af fejl. Cloud-regnskab giver mere fleksibilitet og sikkerhed, fordi regnskabsoplysningerne er gemt i skyen, og du kan få adgang til dem overalt.

Ydermere hjælper det dig også med at skabe en distribueret arbejdsstyrke; din medarbejder ville bare have brug for internettet til at arbejde på den samme software som alle andre.

Fordele ved Cloud Accounting

Mange SMB’er drager fordel af skyregnskaber, da det hjælper dem med at løse mange problemer relateret til traditionelt regnskab. Nogle af de mange fordele ved skyregnskab omfatter følgende:

#1. Nem tilgængelighed

Skønheden ved cloud-regnskab er, at du kan få adgang til al din virksomheds økonomi fra hvor som helst i verden, bare via dit internet. Det er en af ​​de største fordele, fordi du og dit team ikke vil være begrænset til computere for at få adgang til dine økonomiske data.

Det bedste er, at cloud-regnskabssoftware er designet til at tage højde for distribuerede medarbejdere og fjernarbejde. Med delt adgang kan enhver af dine medarbejdere til enhver tid få adgang til de nødvendige oplysninger uden at åbne en kontorcomputer.

  18 Bedste Cryptocurrency-mineplatforme [High Performing Pool]

Den lette tilgængelighed sikrer også et fleksibelt arbejdsmiljø, og du behøver ikke kun at stole på én enhed for at arbejde.

#2. Omkostningseffektivitet

Cloud-regnskab kan være omkostningseffektivt for SMB’er med sin abonnementsmodel. Du skal blot betale et standardbeløb på månedsbasis for at bruge softwaren, og prisen vil variere afhængigt af tilføjelsesfunktionerne og antallet af adgange.

For traditionel regnskabssoftware skal du betale en betydelig forudgående omkostning. Desuden skal du bruge mere for at hardwaren kan køre den software hurtigt. Men cloud-regnskab løser dette problem og hjælper SMB’er med at vælge et regnskabssoftwareværktøj og planlægge i overensstemmelse med deres budget.

#3. Sparer tid

Når du integrerer cloud-regnskab i din virksomhed, kan du spare meget tid sammenlignet med traditionel software. Alle dine økonomiske oplysninger, såsom salg, transaktioner, køb og indkomst, vil automatisk blive opdateret fra din konto til bøgerne.

Du behøver ikke manuelt at lægge alle oplysninger til bogføring eller bruge på Excel, manuelt papirarbejde og andre gentagne opgaver. Dermed kan du spare tid og fokusere mere på fremtidige mål.

#4. Skalerbarhed

Med manuelt økonomisk papirarbejde og klodsede programmer var det udfordrende for små virksomheder at skalere op eller ned. Cloud-regnskab løser dog problemet ved at tilpasse og tilpasse tjenester efter dine behov.

Så når virksomheden vokser, behøver du ikke bruge meget på at rumme flere brugere eller integrere yderligere funktioner for at imødekomme den øgede arbejdsbyrde.

Skalerbarhed er let med SaaS-software, fordi du ikke behøver at bruge ekstra på servere og hardware.

#5. Brugervenlighed

Du kan være en fremragende iværksætter, men du har måske ikke et godt kendskab til regnskabs- og økonomiarbejde. Det er derfor, de fleste cloud-regnskabssoftwaresystemer er brugervenlige, så alle kan bruge dem uden problemer.

Disse SaaS-programmer og deres intuitive system og sømløse design kan gøre alt nemt. Det er vigtigt, at du ikke bekymrer dig om at indtaste data forkert, mens du eksporterer økonomiske data til din software, fordi disse værker er automatiserede. Cloud-regnskab afbøder alle uoverensstemmelser, redundans og andre økonomiske problemer og gør bogføring problemfri.

#6. Gør systemet smart og organiseret

Cloud-regnskabssoftware er kendt for at bringe automatisering til din virksomhedsdrift, og det hjælper virksomheden med at blive smart og organiseret. Denne software organiserer alle dine økonomiske data korrekt og strukturerer dem, så det er nemt for dig og dit team at få adgang til dem.

I modsætning til den traditionelle tilgang behøver du ikke at stole på oplysninger, der er registreret delvist på papir, og det hjælper dig med at rydde op på dit kontor, da alt er tilgængeligt i skyen. Uanset om det er salgs-, transaktions- eller købsoplysninger, vil alt automatisk blive opdateret på serveren og afspejlet i din software.

#7. Forbedret sikkerhed

Når du har flyttet din virksomhedsstruktur til skyregnskab, får du ekstra sikkerhed for alle dine økonomiske data. Disse softwaresystemer er fyldt med forskellige sikkerhedsfunktioner som kryptering ved kilden, multi-faktor autentificering, automatisk backup, sikker betaling og mange andre funktioner.

  Hvad betyder "IIRC", og hvordan bruger du det?

I modsætning til traditionel software er cloud-software mindre tilbøjelig til databrud og angreb fra hackere, hvilket sikrer, at dine økonomiske data er ordentligt beskyttet. Desuden forbliver denne software altid opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser og branchesikkerhedsstandarder, hvilket sparer dig for sikkerhedsrisici.

#8. Udvidelse af rækkevidde

En væsentlig årsag til, at mange SMB’er bruger cloud-regnskaber, er, at det hjælper dem med at udvide deres rækkevidde og skabe strømlinet kommunikation mellem medlemmer, da alle har adgang til realtidsdata.

Dette hjælper også med at opbygge et godt forhold mellem revisorer og teammedlemmer og finde måder at nå dine mål. Det giver dig også mulighed for at integrere forskellige værktøjer i din software, såsom CRM, projektorstyring og mange andre.

#9. Forbliver konkurrencedygtig

Når cloud-regnskab automatiserer mange opgaver, giver det dig tid til at fokusere på din virksomheds vækst og være opmærksom på andre forhold.

Desuden giver det dig mulighed for at investere penge og ressourcer i forskellige opgaver, som vil hjælpe organisationen med at konkurrere med andre. Da det strømliner mange opgaver, hjælper det dig med at vokse din virksomhed og vokse fra dine konkurrenter.

Funktioner at se efter i Cloud Accounting Software

Når du beslutter dig for at integrere cloud-regnskabssoftware i dit virksomhedsøkosystem, skal du være opmærksom på den, du vælger. Her er nogle funktioner, du bør overveje, når du vælger en:

#1. Brugervenlighed

Brugervenlig software vil hjælpe dig med at arbejde med lethed. Ud over din revisor vil softwaren blive brugt af andre teammedlemmer, så det bliver vigtigt at have en platform, der er nem at forstå og bruge for dem.

#2. Integration med andre værktøjer

Når du udvider din virksomhed, skal du integrere andre økonomiske værktøjer for at strømline dit arbejde og administrere arbejdsbelastninger. Så vælg den software, der hjælper dig med at integrere de fleste af de nødvendige værktøjer til dit arbejde.

#3. Tilgængelighed af mobilapps

Vælg den cloud-regnskabssoftware, der kan give dig en mobilapp til problemfri adgang.

At have en mobilapp til din software vil øge brugervenligheden, fordi du kan få adgang til hver opdatering med et enkelt tryk. For at tjekke for udgiftsopdateringer behøver du ikke at åbne din bærbare computer og logge ind på din konto via din browser.

#4. Real-Time Lagerstyring

Softwaren skal ikke kun give dig adgang til lager, der er bestilt, men skal give dig realtidsadgang til det resterende lager på lageret.

At have adgang i realtid er meget vigtigt, fordi du kan estimere dit efterfølgende salg og akkumulere lager i overensstemmelse hermed. Det sparer en masse af din virksomheds ressourcer og hjælper dig med at strømline din lagerstyring.

#5. Teknisk support

Få mennesker overvejer det, men at have software med god teknisk support spiller en god rolle i at vedligeholde dit arbejdsflow.

Når du har en teknisk professionel til rådighed for enhver form for assistance, behøver du ikke at bekymre dig om nogen fejl eller problemer, du står over for i arbejdstiden. Teknisk support bør være tilgængelig 24/7, så alle brugere, der står over for problemer, kan straks få ekspertvejledning til at løse problemet.

  Sådan slår du læsekvitteringer fra på Skype

Lad os nu tale om noget populær cloud-regnskabssoftware, du kan vælge til din organisation.

Friske bøger

Når snakken om cloud-regnskabssoftware kommer, kan du ikke fortsætte uden at overveje FreshBooks. Det er en populær regnskabssoftware designet til freelancere og SMB’er for at imødekomme deres økonomiske krav. Det er også velegnet til andre branchetyper med betydelige ressourcer til erhvervsvækst.

Du vil have adgang til en masse research og rapporter fra FreshBooks, hvilket giver dig dyb indsigt i markedet og det aktuelle scenarie. Dette cloud-regnskabsprogram giver dig adgang til mange funktioner, herunder regnskab, bogføring, fakturering, kunder, estimater, kilometersporing, rapporter, forslag, projektstyring, løn osv.

For at gøre softwaren overkommelig at abonnere på, har brandet også kommet med fire forskellige abonnementsordninger – Lite, Plus, Premium og Select.

QuickBooks

Uanset om du driver en produktions-, non-profit-, detail-, restaurant-, juridisk- eller anden professionel service, kan QuickBooks forenkle din økonomistyring. Det er en anden velkendt cloud-regnskabssoftware blandt virksomhedsejere, der hjælper dig med at spore indkomst og beregne din skat på forhånd.

Derudover kan du administrere e-handel, regninger, køre rapporter, styre projekter, få skattededikation og gøre mange flere ting. QuickBooks giver dig også adgang til mange praktiske værktøjer som fakturageneratorer, timeseddelberegnere, lønseddelberegnere, resultatopgørelsesskabeloner osv. Du kan endda integrere dem i softwaren for at reducere manuelt arbejde.

Du får fire abonnementsplaner – enkel start, væsentlig, plus og avanceret for dette program, sammen med en 30-dages gratis prøveperiode.

Salvie

Den populære cloud-regnskabssoftware blandt SMB’er er Sage, som har opnået anerkendelser fra mange toporganisationer. Selvom det hovedsageligt er designet til at henvende sig til startups og små virksomheder, kan softwaren bruges på tværs af forskellige industrier som kemikalier, engrosdistribution, byggeri, mad og drikke osv.

I modsætning til andre tilbyder regnskabssoftwaren nogle unikke funktioner som:

  • Sage Intact til avanceret økonomistyring
  • Sage X3 til driftsledelse
  • Sage Fixed Assets til sporing af forretningsaktiver

En stor ting ved denne software er dets interaktive dashboard, der giver dig mulighed for at forene alle dine data og bygge et nyt dashboard til dit behov og redigere dem ud fra 200 forudbyggede visuals.

Xero

Uanset om du driver en lille virksomhed eller er bogholder eller revisor, er Xero den regnskabssoftware, du skal bruge for at forenkle dit arbejde. Xero er et fuldt udstyret cloud-baseret regnskabsprogram, der lader dig bruge funktioner som sporprojektor, lønkørsler, bankafstemning og krav om udgifter til at udføre dine økonomiske opgaver.

Derudover har brandet udviklet funktioner, hvor du kan administrere kunder og finanser, arrangere compliance-arbejdsgange og udføre mange andre opgaver. En af de største fordele ved Xero er dens evne til at automatisere forskellige opgaver og streng datasikkerhed.

Når du vælger Xeros abonnementsmodel, får du tre muligheder: Starter, Standard og Premium, hvor standarden betragtes som værdi for pengene.

Afsluttende ord

Cloud regnskabssoftware er fremtiden; kort efter at have lært om dets fordele, vil alle SMB’er begynde at bruge det. Det er en klog investering, da du får fordele som omkostningseffektivitet, skalerbarhed, effektiv udførelse af opgaver, tilgængelighed og mere.

Så lej en cloud-regnskabssoftwareløsning til din virksomhed og nyd selv fordelene. Vælg også softwaren baseret på funktionerne, omkostningerne og andre aspekter diskuteret ovenfor.

Tjek derefter regnskabsplatformen online for alle.