Brug Manuskript til at organisere dine skriveprojekter på Linux

Har du brug for et godt skriveværktøj til din Linux-pc? Tjek manuskriptet. Det har nogle seriøst fantastiske funktioner, som enhver forfatter vil elske, såsom et konturværktøj, distraktionsfri tilstand, et indbygget assistentværktøj og mange andre.

I denne guide vil vi gennemgå, hvordan man installerer Manuskript på Linux. Vi vil også gennemgå, hvordan du bruger det til at organisere dine skriveprojekter. Sørg for, at du bruger Ubuntu, Debian, Fedora, Arch Linux eller OpenSUSE for at komme i gang.

Installation af Manuskript på Linux

Manuskript er fremragende til at administrere dine noter på Linux. Desværre er programmet dog ikke forudinstalleret på nogen Linux-operativsystemer derude. Så hvis du ønsker at bruge det, skal du først installere det.

Heldigvis understøtter Manuskript-applikationen en lang række Linux-operativsystemer. Men for at få det til at fungere på din computer, skal du åbne et terminalvindue.

Du kan åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller ved at søge efter “Terminal” i app-menuen. Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du følge installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux OS, du bruger.

Ubuntu

Manuskript fungerer på Ubuntu ved hjælp af en DEB-pakke, der kan downloades. For at få fingrene i denne pakke, brug følgende wget download-kommando i et terminalvindue.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

Efter at have downloadet DEB-pakken til din computer, kan installationen begynde. Brug kommandoen apt install nedenfor til at installere den seneste udgivelse af Manuskript på Ubuntu.

sudo apt install ./manuskript-0.12.0-1.deb

Debian

Hvis du vil bruge Manuskript-applikationen på din Debian-pc, skal du downloade den seneste DEB-pakke af appen og konfigurere den manuelt. For at få fingrene i den seneste Manuskript DEB-pakke skal du bruge kommandoen wget download.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

Når DEB-pakken er færdig med at downloade, kan installationen begynde. Brug kommandoen dpkg nedenfor, opsæt det seneste manuskript på Debian.

sudo dpkg -i manuskript-0.12.0-1.deb

Efter installationen af ​​appen skal du rette eventuelle afhængighedsproblemer, der måtte være opstået under installationsprocessen. For at gøre det skal du bruge kommandoen apt-get install -f nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux er Manuskript-applikationen let tilgængelig for alle brugere via “Community”-softwarelageret. For at få det til at fungere på dit system, brug følgende pacman-kommando.

sudo pacman -S manuskript

Fedora

Hvis du bruger Fedora Linux, skal du installere den seneste Manuskript-app via en RPM-pakke, der kan downloades. Heldigvis kan Fedoras pakkehåndtering downloade og installere pakker over internettet.

For at få appen til at fungere skal du bruge følgende dnf installationskommando.

sudo dnf install https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

OpenSUSE

Dem på OpenSUSE Linux vil være i stand til at installere den seneste Manuskript-applikation via Fedora RPM-pakken. For at starte skal du bruge wget download-kommandoen til at downloade RPM-pakken til din computer.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

Når du har downloadet RPM-pakken, skal du bruge zipper-installationskommandoen for at få Manuskript til at virke.

sudo zypper install manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

Brug Manuskript til at organisere dine skriveprojekter på Linux

For at administrere dine noter med Manuskript skal du starte med at starte applikationen. Du kan starte appen ved at søge efter den i appmenuen. Når manuskriptet er åbent og klar til brug, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Når appen åbner, vil du se opstartssiden. På opstartssiden kan du se skrivekategorier at vælge imellem. Kig gennem “Fiktion” og “Non-fiction” for den tekst, du ønsker at skabe.

Trin 2: Efter at have valgt en skrivestil til Manuskript, skal du finde “Næste gang, automatisk åbne sidste projekt”. Denne mulighed vil gøre det nemmere at fortsætte, hvor du slap.

Trin 3: Find knappen “Opret”, og vælg den for at oprette din nye tekst. Brug derefter pop op-vinduet til at gemme din nye skrivefil. Sørg for at gemme det med et mindeværdigt filnavn.

Trin 4: Find afsnittet “Generelt” i Manuskript, og vælg det med musen. Når du har valgt det, vil du se flere tekstbokse. Disse felter er “Titel”, “Undertekst”, “Serie”, “Volume”, “Genre”, “Licens”, “Navn” og “E-mail”.

Udfyld tekstfelterne til din skrivning til organisationsformål.

Trin 5: Efter opsætning af alle tekstbokse, find afsnittet “Oversigt” og klik på det med musen. I dette afsnit skal du udfylde dit resumé af din skrivning.

Trin 6: Klik på sektionen “Karakter”. Udfyld derefter karakterafsnittet, hvis din skrivning har karakterer involveret. Hvis du laver et forskningspapir eller bare nogle noter, skal du springe dette trin over.

Trin 7: Find afsnittet “Plots”, og vælg det. Inden i denne sektion skal du udfylde plottene i din skrift. Endnu en gang, hvis du laver et forskningspapir eller en anden type skrivning, der ikke kræver plot, skal du springe dette trin over.

Trin 8: Find sektionen “Verden”, og klik på den med musen. Udfyld derefter din histories verden. Spring dette trin over, hvis du ikke har en verden at tilføje til din historie, da det er et forskningspapir, noter osv.

Trin 9: Vælg indstillingen “Outline” i sidebjælken. Udfyld derefter din skriveoversigt. Oplægget hjælper dig med at organisere, hvordan du planlægger at skrive din historie. Når du er færdig med at udfylde dispositionen, skal du gå videre til næste trin.

Trin 10: Find sektionen “Editor”, og klik på den med musen. I denne sektion vil du være i stand til at skrive din historie, papir, novelle, novelle osv. Når du er færdig med at skrive, skal du gemme ved at klikke på menuen “Filer” og derefter vælge “Gem”.

Når alle trin er gennemført, vil dit skriveprojekt være meget mere organiseret. God fornøjelse! God skrivning!