Bedste RAM til Ryzen CPU’er (købsvejledning) i 2021

At finde den bedste RAM til Ryzen CPU’er er måske ikke let, hvis du ikke ved, hvad du skal kigge efter, men heldigvis har vi dig dækket. Mens Ryzen CPU’er notorisk er mere afhængige af at have stor RAM end Intel CPU’er, vil det at sikre, at du har fantastisk RAM med din Ryzen CPU muliggøre den brancheførende multi-core ydeevne, som disse chips er kendt for i sammenligning med deres Intel-modstykker.

Ved du ikke så meget om RAM og så videre? Bare rolig – vi har indsnævret den bedste RAM til Ryzen CPU’er, som du kan vælge imellem, og vi har skrevet en detaljeret købsguide for at hjælpe dig med at foretage et informeret køb.

Bedste RAM til Ryzen CPU’er

Vi har lavet researchen, så du ikke behøver at; dette er vores liste med den bedste RAMP til AMD Ryzen-processorer.

#1. ADATA XPG GAMMIX D30 (16 GB sæt)

Kapacitet: 16 GB | Fart: 3000 MHz | CAS: 16 | Konfiguration: 2×8 GB (dobbeltkanal)

Vil du bare gerne have noget godt Ryzen RAM og ikke er så meget optaget af, hvad du får, så længe det fungerer godt og ikke sprænger penge?

Det ADATA XPG GAMMIX D30 sæt er vores ideelle valg til dig. Det er et af de billigste tilgængelige RAM-sæt, der opfylder alle vores minimumsspecifikationer for god Ryzen RAM. Lav CAS Latency, en 3000 MHz hastighed og en Dual-Channel konfiguration alt sammen til en rimelig god pris. Der er ikke nogen reelle ulemper her, medmindre du ikke kan lide udseendet af den hvide heatsink på selve RAM’en.

Dette valg er ikke tilgængeligt? Få ADATA XPG Z1 i stedet, som har de samme specifikationer, men en rød heatsink.

Bedømmelse: Bedste budget-RAM til Ryzen

#2. G.Skill Ripjaws V (16GB sæt)

Kapacitet: 16 GB | Fart: 3600 MHz | CAS: 18 | Konfiguration: 2×8 GB (dobbeltkanal)

Hvis du vil have noget lidt bedre end “bare godt nok”, så kan vi varmt anbefale dette G.Skill Ripjaws V Kit.

Mens CAS-latenstiden er steget lidt til 18, opvejer hastighedsforøgelsen til 3600 MHz mere end det i den faktiske ydeevne. Den sorte heatsink burde også give denne RAM mulighed for at passe godt sammen med næsten enhver pc-bygning, du smækker den ind i – ingen skurrende primærfarver her!

Derudover, mens prisen er lidt højere end vores anden mulighed, er den i virkeligheden kun lidt højere (omkring ti dollars i skrivende stund, selvom dette vil variere over tid).

Dette er det valg, som vi vil anbefale til de fleste spillere, der bruger Ryzen CPU’er – forbedringer kan sikkert foretages, men til praktiske spilformål burde dette være alt, hvad du behøver.

Bedømmelse: Bedste RAM til Ryzen Gaming

#3. G.Skill Ripjaws V (CL16 16GB sæt)

Kapacitet: 16 GB | Fart: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfiguration: 2×8 GB (dobbeltkanal)

Hvis du vil have fantastisk RAM til Ryzen med så få kompromiser som muligt, så er dette Ripjaws V sæt er den du leder efter. Det minder meget om det, der er anført lige ovenfor, men med et par vigtige forskelle: de fleste, nemlig, det opnår hastighedsforøgelsen til 3600 MHz uden at øge CAS-latenstiden fra 16. De andre nøglepunkter står stadig – sort heatsink, der fungerer med ca. enhver konstruktion, perfekt til spil og andre tunge applikationer osv.

Dette valg uden kompromiser kommer dog med nogle få ulemper af sig selv – nemlig en højere pris og lavere tilgængelighed.

Bedømmelse: Bedste RAM til Ryzen (uden kompromisvalg)

#4. G.Skill Trident Z RGB

Kapacitet: 32 GB | Fart: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfiguration: 2×16 GB (dobbeltkanal)

Sidst men bestemt ikke mindst er vores RGB/32GB valg!

Det G.Skill Trident Z RGB-sæt har alle de specifikationer, du er kommet til at forvente af god Ryzen RAM nu – 3600 MHz med en knirkende rene 16 CAS latency. Smæk noget RGB på det, og fordoble kapaciteten op til 32 GB, og tillykke: du har fået dig en avanceret hukommelse opsat, der burde fungere perfekt med din Ryzen 7 eller Ryzen 9 CPU!

Med disse forbedringer (især RGB) kommer der dog en omkostning. En meget bogstavelig pris – dette er den dyreste mulighed på denne liste med en betydelig margin. Hvis det dog ikke er et problem – især hvis du er på udkig efter 32 GB RAM-sæt – så anbefaler vi på det varmeste dette.

Vil du have et 32 ​​GB-sæt for lidt billigere og er ligeglad med RGB? Få dette 32 GB Ripjaws V Kit i stedet – det har de samme specifikationer.

Bedømmelse: Bedste RAM til Ryzen med RGB

Alt du behøver at vide om Ryzen RAM

Læs vores anmeldelser igennem og er stadig i tvivl om, hvad du skal vælge, eller sprang du herned for at lære de nødvendige oplysninger for at få en informeret købsbeslutning? Uanset hvad, så har vi dig dækket!

Hvorfor kræver AMD Ryzen anderledes RAM sammenlignet med Intel Core-processorer?

Infinity stof.

For at præcisere, er Infinity Fabric en hukommelseshåndteringsteknologi i AMD CPU’er og GPU’er. Infinity Fabric i en AMD CPU er det, der forbinder hver del af CPU’en til hver anden del af CPU’en, og endda nogle forbindelser til kortet og chipsættet. Denne Infinity Fabric er en vigtig del af det, der gør Ryzen-processorer så gode til at håndtere multi-threaded workloads, og dens ydeevne kan blive både positivt og negativt påvirket af den RAM, som du vælger at parre den med.

Hvad gør RAM godt for Ryzen?

Infinity Fabric, men også fremstillingsprocessen.

Der er et par forskellige måder at vurdere, hvilken slags RAM der vil være god til Ryzen CPU’er.

De sædvanlige punkter i RAM-købsråd forbliver sande:

Hastighed – Højere er bedre
CAS Latency – Lavere er bedre
Kapacitet – Mere er bedre

Der er også et par andre faktorer at tage højde for. Hvis vi havde skrevet denne guide et par år tidligere, ville vi have talt længe om Samsung B-Dies her. Samsung B-Dies var inkluderet i særlige RAM-sæt og muliggjorde endnu bedre ydeevne med Ryzen CPU’er, dog kun med små (5 procent eller mindre) marginer. Da disse ikke længere bliver fremstillet fra 2020, og denne artikel skrives i 2021, vil vi ikke inkludere B-Die-valg i denne artikel – selvom du med nogle af de avancerede muligheder kan have Happy Accident din langt ind i en alligevel.

Hvorfor betyder konfiguration (Dual-Channel, Quad-Channel osv.) betydning, og hvad er det?

Når du installerer RAM på dit bundkort, har du et par forskellige muligheder afhængigt af antallet af tilgængelige RAM-slots og RAM-sticks. Størrelsen på dit bundkort har stor indflydelse på dette.

1 slot fuld / enhver størrelse – enkelt kanal
2 Slots Fuld / Mini ITX – Dual Channel
4/8 Slots Fuld / Micro ATX & ATX – Quad Channel

Når din RAM kører i Single Channel, betyder det, at du kun har en enkelt RAM stick aktiv i dit system. Single Channel RAM er begrænset til halvdelen af ​​dens nominelle hastighed på grund af den måde, som DDR (Double Data Rate) fungerer på.

DDR RAM fungerer efter hensigten, når du har to identiske RAM-sticks, der kører i en Dual Channel-konfiguration. Dette gør det muligt for RAM at nå sine fulde nominelle hastigheder ved at synkronisere med en anden, identisk chip.

Quad Channel forbedrer dette yderligere, men kun marginalt – for eksempel fordobles hastigheden ikke igen. Det er DDR, ikke QDR.

Generelt tilbyder Dual Channel den største ydeevneforbedring, hvor Quad Channel kun giver marginale gevinster i specifikke high-end arbejdsbelastninger. Vi anbefaler altid Dual Channel eller bedre, når du køber RAM til dit system.

Hvilken kapacitet er den rigtige for mig?

RAM-kapaciteten er heldigvis ret ligetil. Vi opdeler det lige nedenfor for dig.

Ikke-tung web-browsing og let produktivitet/spil = 4 GB
Moderne spil og regelmæssig produktivitet/tung browsing (10+ faner i 2+ vinduer) = 8 GB
Tung produktivitet/gaming eller ekstrem web-browsing (10+ faner i 3+ vinduer) = 16 GB
Ekstrem tung produktivitet (dvs. virtualisering, (spil)servere osv.) = 32+ GB
Virksomhedsproduktivitet = 128+ GB, for at skalere efter behov

Hvilken hastighed er den rigtige for mig?

RAM-hastigheden påvirker Ryzen CPU’er en del mere, end den påvirker Intel CPU’er på grund af det førnævnte Infinity Fabric. Generelt anbefaler vi dog at sigte efter 3000 MHz som en baseline for god ydeevne med Ryzen CPU’er. Højere er stadig bedre, men forbi 3000 MHz-området vil forbedringerne virke ret marginale for de fleste brugere, hvis de overhovedet kan ses. Vi anbefaler dog ikke at gå under 3000 MHz, da dette vil få dig til at miste i det mindste en lille smule ydeevne.

Afskedsord

Og det er det!

Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at finde den rigtige RAM til dit Ryzen-system og lærte dig en ting eller to om den underliggende teknologi. Hvis du har andre spørgsmål eller bekymringer, så skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!