Apple Watch GPS vs. Cellular: Er Cellular det værd?

hurtige links

Nøgle takeaways

  • Opgradering til et mobilt Apple Watch kommer med ekstra omkostninger, men det giver dig mulighed for at efterlade din iPhone, mens du fortsætter med at foretage telefonopkald og streame musik.
  • Både mobilen og kun GPS-Apple Watch-modeller har den samme hardware, men mobilversionen låser op for Family Setup og eksklusive urskiver.
  • Batterilevetiden er omkring 18 timer for begge modeller, men stærkt afhængig af en mobilforbindelse vil batteriet aflades hurtigere.

Apple tilbyder GPS- og mobilforbindelsesmuligheder til sine Apple Watch-modeller, men sidstnævnte koster mere. Skal du bruge ekstra på mobilvarianten, eller vil modellen med kun GPS være tilstrækkelig? Vi sammenligner de to og hjælper dig med at beslutte.

Pris

Først og fremmest vil opgradering til et mobilt Apple Watch udgøre en ekstra omkostning, medmindre du køber den dyrere variant af rustfrit stål eller et Apple Watch Ultra; disse modeller leveres som standard med mobilforbindelse.

For at sætte de øgede omkostninger i tal, vil opgradering til et mobilt Apple Watch SE (2. generation) koste yderligere 50 $, mens et mobilt Apple Watch Series 9 vil sætte dig 100 $ mere tilbage.

  Sådan rettes Kernel_task High CPU på en Mac

Husk også, at for at få mest muligt ud af denne mobilforbindelse, skal du forbinde dit Apple Watch med et løbende mobilabonnement. Selvom der er billige dataplaner til Apple Watch, er det tilbagevendende gebyr stadig en faktor, der skal overvejes.

Forbindelse og tilføjede funktioner

Aryan Surendranath/MakeUseOf

Udover det faktum, at det cellulære Apple Watch kan bruge et eSIM til at oprette forbindelse til mobilnetværk, er der ingen hardwareforskelle at bemærke. Begge modeller har den samme GPS-, Wi-Fi- og Bluetooth-hardware.

Disse to modeller adskiller sig dog i de funktioner, der er tilgængelige for dig. For eksempel kan mobilmodeller streame musik, bruge navigationsapps og endda foretage telefonopkald, mens de er væk fra deres tilsluttede iPhones.

På den anden side skal de med et Apple Watch kun med GPS have musik downloadet på forhånd. Brug af andre internetbaserede apps eller modtagelse af opkald er begrænset til, når den parrede iPhone er inden for rækkevidde eller tilsluttet det samme Wi-Fi-netværk som dit Apple Watch.

  Oversæt medicinsk jargon til enkelt engelsk med en Chrome-udvidelse

En anden bemærkelsesværdig funktion, der er eksklusiv for det cellulære Apple Watch, er Family Setup, som giver dig mulighed for at konfigurere et Apple Watch til en person uden en iPhone – som dit barn.

Så selvom der er mange ting, et Apple Watch kan gøre uden en iPhone, låser mobilforbindelse op for nogle smarte brugssager. Det er især tilfældet, hvis du er en forælder, der gerne vil holde kontakten med dine børn.

Batteri

Unsplash

Når det kommer til batterilevetid, hævder Apple 18 timers brug, uanset hvilken Apple Watch-variant du ejer. Mens dine brugsmønstre påvirker, hvor længe dit Apple Watch holder mellem opladninger, skal du huske, at brug af et mobilnetværk på dit Apple Watch vil belaste batteriet lidt mere.

Apples påstand 18 timer for mobilmodellen involverer fire timers brug over LTE og 14 timers forbindelse til en iPhone via Bluetooth. I tilfældet med GPS-modellen involverede alle 18 timers test at være forbundet til en iPhone via Bluetooth. Brug af Low Power Mode vil også forlænge brugen af ​​begge varianter til 36 timer.

Se ansigter og mere

Aryan Surendranath/MakeUseOf

Når du køber et mobilt Apple Watch, vil du bemærke et ekstra Explorer-sæt med urskiver. Denne serie har en kombination af røde time- og minutvisere – andre urskiver har hvide time- og minutvisere – sammen med en indikator for signalstyrke. Det er en smart lille tilføjelse til mobilbrugere, der hjælper med at differentiere deres ur og sætter væsentlig information foran.

  A Vintage Atari er en fantastisk vejrterminal i 2020

Men når det kommer til at vælge mellem etuimaterialer og båndmuligheder, er der ingen forskelle i brugeroplevelsen. Den eneste bemærkelsesværdige detalje er den røde ring på Digital Crown, som identificerer cellulære varianter.

Hvilken Apple Watch-variant skal du købe?

De primære fordele ved det cellulære Apple Watch inkluderer evnen til at efterlade din iPhone og bruge Family Setup til at tillade et familiemedlem uden en iPhone at bruge den bærbare.

Så hvis du ønsker at skære din telefon ud af ligningen eller leder efter en løsning til at holde kontakten med dine børn – og ikke ønsker at genere de ekstra omkostninger – er et mobilt Apple Watch et rimeligt køb.

Men hvis du sjældent finder dig selv uden din iPhone og ikke har noget imod den tøjrede livsstil, som et Apple Watch kun tilbyder med GPS, anbefaler vi, at du sparer dine hårdt tjente penge. Måske kan du bruge disse midler til nye bånd eller beskyttende tilbehør til dit Apple Watch.