9 Motion Capture-software til at bringe dine karakterer til live som aldrig før

Hvem kan glemme de ikoniske motion capture-forestillinger som Gollum og Ceaser af Andy Serkis eller Smaug af Benedict Cumberbatch?

Motion capture (også kendt som mocap) refererer til at fange de fysiske bevægelser af mennesker eller objekter ved hjælp af motion capture-dragter, kameraer og sensorer.

Disse optagede optagelser eksporteres til motion capture-software, og det er her magien ved at bringe karakterer som Smaug og Gollum til live begynder.

Hvad er Motion Capture Software?

Motion capture-software er et værktøj, der giver dig mulighed for at optage animation, tilføje den til din digitale karaktermodel og gengive din scene problemfrit. Disse værktøjer kan være open source, tredjeparts (gratis eller betalt) eller proprietære.

I dag vil jeg dele en motion capture-softwareliste for at forenkle din karakteranimationsproces i animerede film eller videospil.

Betydningen af ​​Motion Capture-software i underholdningsindustrien

Motion capture-software bruges i medicinske applikationer, sport, underholdning og endda militæret. Det hjælper også med at validere computer- og robotsyn.

Men den bedste brug af mocap-teknologi ses i underholdningsindustrien, især i film og videospil.

De seneste populære navne, der brugte motion capture, er James Camerons episke fantasyfilm Avatar 2: The Way of Water og Rockstars AAA-spil Red Dead Redemption 2.

For filmskabere

Mocap giver filmskabere mulighed for at skabe animerede film af høj kvalitet med ultrarealistiske karakterbevægelser. Motion capture bruges ofte i prævisualisering (previs) under præproduktion og bringer storyboards til live.

Mocap-dragter, ansigtssensorer og hovedmonterede kameraer gør det muligt for filmskabere at fange hele skuespillerens fysiske præstation, inklusive alle ansigts- og kropsnuancer.

For spiludviklere

Motion capture-animation er en hurtig og effektiv måde for spiludviklere at opbygge et stort bibliotek af bevægelser til deres karakterer.

Nogle af mocap-værktøjerne, som Unreal Engine, giver udviklerne mulighed for at skabe realistisk udseende åben-verden-spil, som kan udforskes af spillerne.

Til animatorer

Motion capture-software hjælper animatorer med at skære timevis af gentagne animationer ned og giver dem opfangede bevægelsesdata til at modellere deres karakterer og deres bevægelser på.

Nogle animationsstudier som Pixar bruger deres egen proprietære motion capture-software kaldet RenderMan. Det er blevet brugt i populære Hollywood blockbusters som Jurassic Park, Toy Story, Avatar, Titanic og endda Ringenes Herre.

Hvordan Motion Capture-software hjælper med at skabe bevægelser?

Der er fire forskellige måder at bruge motion capture-teknologi på:

  • Optisk passiv: Her bruger vi infrarøde kameraer til at spore retroreflekterende passiv markørbevægelsesfangst. Det er den mest almindeligt anvendte og fleksible metode til motion capture.
  • Optisk aktiv: I denne metode er der specielle kameraer til at spore lyset fra LED motion capture markører.
  • Video/markørløs: Denne teknik er helt afhængig af motion capture-software i stedet for markører.
  • Inerti: I denne metode bærer forsøgspersonen inertisensorer (alias IMU’er). Disse sensorer overfører data trådløst til en computer eller smartenhed. Kameraer bruges kun til lokalisering.
  Sådan fremhæver du forskellige kalendere i Outlook Online

Lad os nu se på noget af det bedste motion capture-software.

Rokoko Studio

Rokoko Studio er en populær motion capture-software, der fremskynder din animations-workflow ved at reducere motion capture til tre enkle trin – capture, eksport eller stream.

Softwaren giver dig mulighed for at optage, redigere og streame karakteranimationer optaget med Rokoko mocap. Rokoko er helt gratis for op til 3 skabere og tilbyder ubegrænset skylagring og forhåndsvisning i realtid af dine optagne data.

Du kan dog ikke bruge Rokokos mocap-værktøjer uafhængigt af Rokoko Studio. Dette værktøj fanger rå mocap-data fra Rokoko Face Capture, Smartgloves og Smartsuit Pro. Disse rådata behandles derefter af Studio ved hjælp af avancerede inverse kinetiske modeller og filtre for at skabe en animation af høj kvalitet.

Topfunktioner

⭐ Download færdiglavede animationsaktiver i Rokokos Motion Library

⭐ Tilslut og live stream til 3D-modelleringsværktøjer som Blender, Unreal, Maya osv.

⭐ Understøtter alle formater, skelet- og mesh-muligheder

Studio tilbyder dog streaming i realtid uden ekstra forsinkelse eller forsinkelse til din foretrukne 3D-software såsom Maya, Unreal, Unity og Blender.

OptiTrack Motiv

OptiTrack Motive forbedrer skeletsporing i situationer, der er svære at spore. Motive kører mere end 10 skeletter eller 300+ stive kroppe i realtidshastighed.

Motion capture-softwaren leveres med positionsnøjagtighed på +/- 0,2 mm, latens på < 9 ms og rotationsnøjagtighed på +/- 0,1 grader. Motive behandler OptiTrack-kameradata og leverer globale 3D-positioner, markør-id'er, rotationsdata og hypernøjagtig skeletsporing.

Topfunktioner

⭐ Aktiv og passiv sporing

⭐ Indbygget, plug-and-play-understøttelse til alle større digitale kraftplader – AMTI, Bertec og Kistler

⭐ Præcis markørmærkning og skeletsporing selv i tilfælde af forhindringer

Du får dog ikke en gratis prøveperiode. Du skal købe den evige licens, som giver dig 1 års opdateringer. For hvert ekstra år med opdateringer skal du betale mere.

Wonder Studio

Wonder Studio af Wonder Dynamics er en AI-motion capture-software, der udnytter AI-kraften til at animere, belyse og komponere CG-karakterer til en live-action-scene.

Du kan uploade din CG-model til et enkelt skud eller hele scenen, og systemet vil automatisk identificere snit og følge skuespilleren, mens de går gennem sekvensen.

Populære navne i Hollywood udnytter allerede Wonder Dynamics’ AI-drevne teknologi. Russo Brothers siges at bruge dette værktøj i deres kommende film Electric State – filmstjernerne Chris Pratt og Millie Bobby Brown.

Topfunktioner

⭐ Avanceret retargeting for nemt at skalere CG-tegn

⭐ Wonder Studio AI automatiserer 80%-90% af objektivt VFX-arbejde

⭐ Gratis 3D-karakterer fra kunstnersamfundet

Wonder Studio gør det nemt for dig at tilføje en CG-karakter i din live-action scene, men værktøjet kræver særlig kunstnerisk og teknisk ekspertise. Også individuelle eller små skabere kan finde denne motion capture-software en smule dyr.

  13 bedste kæledyrssporere til at overvåge dit kæledyrs placering

Autodesk MotionBuilder

Autodesks MotionBuilder er en 3D-figuranimationssoftware, der lader dig bruge en lang række værktøjer til at justere nuancerne i modellens bevægelser med maksimal hastighed, præcision og konsistens.

Denne live motion capture-software tilbyder en interaktiv og tilpasselig skærm, der hjælper dig med at fange live motion, redigere og afspille komplekse karakteranimationer. Denne software er meget brugt af fagfolk, der ønsker at arbejde med traditionel keyframe-animation eller motion capture.

Du får også interaktive arbejdsgange med forudbyggede bevægelser til 3D-figuranimation.

Topfunktioner

⭐ 3D-motor i realtid til at skabe realistiske bevægelser

⭐ Sømløs integration med 3D-modelleringsværktøjer som Maya og 3D Max

⭐ Indbyggede redigeringsværktøjer til hurtigt at finjustere animationer

Husk også, at MotionBuilder er en populær software til motion capture-animation og kan være en smule dyr for små skabere eller individuelle animatorer.

FreeMoCap

Hvis du leder efter free motion capture software, så er FreeMoCap en god løsning. Dette værktøj blev udviklet af Jon Matthis som et simpelt forskningsværktøj i laboratoriet, før det blev til det storstilede offentligt vendte projekt, som det er i dag.

Free Motion Capture Project (FreeMoCap) giver dig gratis software til markørløs motion capture i forskningskvalitet.

Du kan forbinde dette værktøj til gratis open source-værktøjer som Blender for nøjagtigt at optage hele kroppens 3D-bevægelser af mennesker, dyr, robotter og andre objekter.

Topfunktioner

⭐ Motion capture software til webcam – brug webcam optaget optagelser til motion capture

⭐ Sømløs integration med 3D-modelleringsværktøjer som Blender

⭐ Brugervenlig grænseflade, der kan bruges uden teknisk assistance

FreeMoCap er et robust motion capture-system, der kan bruges af forskellige samfund, såsom 3D-animatorer, spiludviklere, kortfilmskabere og endda atleter, videnskabsmænd, ingeniører og læger.

iPi blød

iPi Motion Capture af iPi Soft er en freemium motion capture-software, der sporer 3D-bevægelser af menneskekroppen og producerer 3D-animation. Den understøtter hyldevare-mocap-kameraer, dybdesensorer, ansigtssensorer og bevægelsescontrollere.

Skab realistiske animationer på få minutter, og eksporter dem til mange populære formater. Integrer med forskellige populære 3D-modelleringsværktøjer såsom Blender, Second Life, Autodesk Maya, Collada, iClone og mere.

Topfunktioner

⭐ Live link plugin til Unreal Engine 5.0

⭐ Understøtter flere eksportformater

⭐ Brugervenlig grænseflade, der kan bruges uden teknisk assistance

iPi Motion Capture kræver ingen avanceret software eller hardware og fungerer godt selv med optagelser optaget uden en mocap-dragt.

iClone Motion Live

iClone Motion Live er en fuldgyldig mocap-platform. Du kan forbinde bevægelsesdatastrømme fra populære mocap-enheder og samtidig animere 3D-figurer.

Det er en 3D motion capture software, der forenkler animation i realtid. Den har indbyggede muligheder for at animere fuldt riggede 3D-figurer fra Character Creator, Daz Studio eller andre standardkilder.

  Sådan opretter du animerede SVG'er i 2022

Motion Live er broen, der forbinder deres motion capture hardware (gear) til iClone ved at oprette en “Profil” til deres valgte hardware. Derudover kan brugere vælge at eksportere deres animationer som BVH eller FBX.

Topfunktioner

⭐ Synkron bevægelsesoptagelse af hele kroppen

⭐ Gemmer data i separate bevægelsesspor for nem redigering

⭐ Integreres med Cartoon Animator 4

Dette motion capture-værktøj bruges mest i low-end projekter, da det er overkommeligt og understøtter forskellige mocap-enheder til hænder, ansigt og krop.

Adobe Character Animator

Adobe Character Animator sporer skuespillerens bevægelser og udtryk for at animere karakterer i realtid. Denne motion capture-software lader dig streame live med din mikrofon og dit webcam.

Character Animator er drevet af Adobe Sensei AI, som hjælper dig med at forvandle enhver kunst til en animeret figur. Du kan endda importere kunst fra Adobe Creative Cloud-værktøjer som Adobe Photoshop eller Adobe Illustrator eller komme i gang med indbyggede tegnskabeloner.

Du kan gemme bevægelser som triggere for at forenkle animationsprocessen og styre bevægelser med dit keyboard eller MIDI-enhed; denne funktion er dog ikke tilgængelig i den gratis plan.

Topfunktioner

⭐ Opret en brugerdefineret karakter med Puppet Maker

⭐ Eksporter animationer på få sekunder med Hurtig eksport

⭐ Tildel tastaturgenveje til bevægelser for nem redigering

Character Animator er elsket af store Hollywood Studios såvel som onlineindholdsskabere for at bringe deres animerede figurer til live.

Xsens Motion Capture

Xsens Motion Capture er en software, der gør figurmodellering og animation lettere ved at fange bevægelser og udtryk i ethvert miljø.

Softwaren er tilgængelig i to varianter – MVN Animate til filmfremstilling og spiludvikling og MVN Analyse til forskning, sundhed og sportsapplikationer. Du får også cloud-baserede løsninger til at gemme og behandle data og generere rapporter.

Topfunktioner

⭐ 3 mocap hardware muligheder: MVN Link, MVN Awinda og MVN Awinda Starter

⭐ Cloudløsninger til lagring og behandling af data

⭐ Live integration med MotionBuilder, Unreal Engine, Unity, Autodesk Maya, Houdini og mere

Filmskabere og spiludviklere bruger denne motion capture-software til at digitalisere bevægelser og skabe en jævn motion capture-animation. Fysioterapeuter bruger dette værktøj til at få indsigt for at forbedre atleters og patienters velvære eller præstation.

Afsluttende ord

På grund af teknologiens fremkomst er magien ved motion capture ikke længere kun begrænset til film og spil. I dag er motion capture meget brugt inden for videnskab, medicinsk behandling og sport.

Efterhånden som flere mennesker opdager fordelene ved motion capture, vil efterspørgslen efter motion capture-software bare stige.

Motion capture-animation erstatter ikke animation helt; det forenkler karakteranimationsprocessen. De hjælper dig med at optage animation, anvende den på din karakter og gengive din scene på timer i stedet for dage.

Hvilken mocap-software du har brug for afhænger af dit budget og animationskrav. Hvis du leder efter noget grundlæggende til et laboratorieforskningsprojekt, skal du vælge FreeMoCap. Det er gratis og brugervenligt.

Men hvis du vil udvikle et avanceret projekt, såsom en film med live motion og computergrafik, så vælg Rokoko Studio eller Wonder Studio.

Tjek derefter den bedste motion graphic software for alle.