7 undervurderede Google Pixel 8-funktioner, du bør bruge i dag

Med hver ny Pixel tilføjer Google nye funktioner, du ikke finder på nogen anden telefon. Pixel 8 og Pixel 8 Pro er ikke anderledes, og nogle af deres bedste funktioner er dem, du måske ikke lægger mærke til med det samme. Uanset om du lige har fået fingrene i en Pixel 8 eller ikke har udforsket din fuldt ud, er her nogle mindre kendte funktioner, du bør drage fordel af.

1. Assistent-stemmetastning

Alle Android-telefoner har taleindtastning. Men du får Assistent-stemmeskrivning på Google Pixel 8 (og ældre Pixel-modeller). Denne funktion overlader den traditionelle stemme-til-tekst-indtastningsmetode ved at udføre al behandlingen på enheden. Din Pixel behøver ikke en aktiv internetforbindelse for at konvertere det, du siger, til tekst.

Resultatet er, at stemme-til-tekst-konvertering sker næsten i realtid, hvilket væsentligt forbedrer din stemmeskrivningsoplevelse. Derudover er Assistent-stemmeskrivning smart nok til automatisk at indsætte tegnsætninger og fremhæve eventuelle grammatiske fejl i dine sætninger.

Hvad der er endnu bedre er, at Assistent-stemmeskrivning kan genkende kommandoer som “send”, “fortryd” og “slet”, så du kan sende (eller slette) den besked, du har indtastet via din stemme, uden selv at løfte fingeren.

Aktiver funktionen ved at navigere til Indstillinger > System > Tastatur > Skærmtastatur > Gboard > Stemmeindtastning. Når det er aktiveret, kan du trykke på mikrofonknappen i Gboards værktøjslinje for at bruge stemmeskrivning. Da funktionen er en del af Gboard, kan du ikke bruge stemmeskrivning med et andet tredjepartstastatur.

Ulempen ved Assistent-stemmeskrivning er, at det ikke fungerer med alle sprog. I øjeblikket understøtter den engelsk, fransk, tysk, italiensk, tysk, japansk og spansk. På Pixel 8 er stemmeskrivning endnu hurtigere end på tidligere Pixels. Plus, funktionen kan forstå flere sprog samtidigt, så du kan skifte mellem dem problemfrit.

  Hvad er Bit Rot, og hvordan forebygger man det? [2023]

Hvis du af en eller anden grund ikke kan lide Assistent-stemmeskrivning, er du velkommen til at tjekke nogle andre dikteringsapps til Android-enheder.

2. Avanceret ansigtslås

Ligesom stemmeskrivning har næsten alle Android-telefoner i dag ansigtslås. Dette er dog stort set begrænset til at låse telefonen op. Men Pixel 8 og 8 Pro leverer en enormt overlegen oplevelse. Google påstår Pixel 8’s ansigtslås er sikker nok til at være berettiget til den “højeste biometriske Android-klasse”. Virksomheden har opnået dette ved hjælp af sine nye machine learning og AI-algoritmer.

Så du kan bruge ansigtslås på din Pixel 8 til at godkende betalinger, få adgang til din adgangskodeadministrator og meget mere. Hvor som helst du har brug for at bekræfte din identitet, kan du bruge ansigtslås i stedet for fingeraftryksscanneren. Og da ansigtslås automatisk udløses, sker godkendelsen problemfrit.

Hvis du skifter fra en iPhone, vil du ikke finde denne forbedring en stor sag. Men hvis du skifter fra en anden Android-enhed, vil du indse, hvordan Pixel 8s ansigtslås gør det meget mere bekvemt at logge på apps eller godkende betalinger. Naviger til Indstillinger > Sikkerhed og privatliv > Oplåsning af enhed > Fingeraftryk og ansigtslås for at konfigurere funktionen på din Pixel 8.

3. Tilpasning af låseskærm

Du kan tilpasse din Pixel 8s låseskærm med et tapet, der er forskelligt fra startskærmen, vælge mellem et af de mange urtemaer, ændre dens farve og størrelse og justere genvejene til venstre/højre.

Android 14s låseskærmtilpasning er ikke begrænset til Pixel-telefoner, men den skinner virkelig på Pixel 8 og Pixel 8 Pro, fordi funktionen fungerer præcis, som Google havde til hensigt at være. For at få adgang til disse muligheder skal du trykke længe på låseskærmen eller navigere til Indstillinger > Baggrund og stil og skifte til fanen Låseskærm.

  10 Regex Cheat Sheets til bogmærke for udviklere og Sysadmin

Ved at tilpasse din Pixel 8s låseskærm kan du give den et personligt udseende, hvilket vil hjælpe med at få din telefon til at skille sig ud. Selvom Googles implementering er imponerende, er tilpasningsmulighederne for låseskærmen på iPhone meget mere alsidige. Der kan du tilføje widgets til låseskærmen, hvilket ikke er muligt på Android uden tredjepartsapps.

4. Brugerdefinerede AI-baggrunde

Google udnytter kraften fra generativ AI på Pixel og Pixel 8 til at lade dig skabe dine egne unikke baggrunde. Processen er relativt enkel, selvom du er begrænset til visse foruddefinerede temaer, som du kan basere dit tapet på. For at prøve dette:

 • Tryk længe på et tomt område på din Pixels startskærm, og vælg Baggrund og stil.
 • Tryk på Flere tapeter i bunden, og vælg AI-baggrund under afsnittet “Opret et tapet”.
 • Vælg dit ønskede tapet tema fra de tilgængelige muligheder.
 • Tryk og vælg blandt de foruddefinerede søgeord, der er tilgængelige.
 • Tryk på Opret tapet for at generere det AI-baserede tapet. Dette vil tage et par sekunder.
 • Du kan have flere kreationer, så stryg til venstre for at gennemgå dem alle. Tryk på afkrydsningsknappen i øverste højre hjørne for at vælge en og fortsæt med at indstille den som dit tapet.
 • 5. AI-drevet kamerafunktioner

  Googles Pixel-telefoner er kendt for deres fremragende kameraer, og Pixel 8 er ingen undtagelse. Endnu vigtigere er det, at telefonen leveres med en række AI-drevne kamerafunktioner for yderligere at løfte oplevelsen af ​​at fange minder.

  Med Best Take kan du tage flere gruppebilleder og senere bytte ansigter for at sikre, at alle ser bedst ud. På samme måde lader Magic Editor dig bruge kraften i generativ AI til at omformulere dit billede, efter at det er blevet taget. Også Magic Eraser, der først blev introduceret på Pixel 6, kan nu reducere uønsket baggrundsstøj i dine optagede videoer.

    Øg din SEO-score øjeblikkeligt

  Det er dog ikke alt. I december 2023 lancerede Google Video Boost til Pixel 8 Pro-brugere, hvilket yderligere øgede sine videooptagelseskapaciteter med overlegen farve, belysning og stabilisering.

  6. Træk og slip indhold mellem apps

  Android 14 introducerede muligheden for at trække og slippe indhold mellem apps indbygget. Du er begrænset til tekst og billeder, men funktionen fungerer godt, især hvis du ofte gennemgår dokumenter og e-mails på din telefon.

  Du skal blot trykke længe på den fremhævede tekst (eller billede), indtil den kan flyttes. Brug derefter din anden hånd til at åbne den app, hvor du vil slippe indholdet. Sørg for, at tekstfeltet er i fokus på den nye app, og slip det valgte element.

  Bemærk, at funktionen er en smule kræsen i sin nuværende tilstand. Det virker muligvis ikke på tværs af alle apps, og det virker ikke altid at trække og slippe billeder.

  7. Handy fagter

  Google tilbyder et væld af bevægelser på Pixel 8-serien, som kan hjælpe med hurtigt at udløse nogle hverdagshandlinger. For eksempel kan du problemfrit skifte mellem front- og bagkameraet i Pixel Camera-appen ved at dobbeltdreje telefonen.

  På samme måde kan du åbne Kamera-appen ved at dobbelttrykke på tænd/sluk-knappen. Det bedste er, at genvejen fungerer fra hvor som helst i operativsystemet, selv når du spiller et spil eller bruger en app.

  Du kan finde alle de praktiske bevægelser, der er tilgængelige på Pixel 8, under Indstillinger > System > Bevægelser. Dette er en af ​​de bedste Pixel 8-funktioner, som du skal aktivere.

  Googles Pixel 8-serie overtrumfer måske ikke konkurrenterne med sine rå specifikationer, men telefonen skiller sig ud med sine imponerende AI-drevne funktioner. Alle sammen tillader Pixel 8 og Pixel 8 Pro at levere en oplevelse, som andre Android-telefoner ikke kan matche, på trods af at de har overlegen hardware. Som vi har set, er det værd at tage sig tid til at udforske dens mange funktioner.