7 rettelser, du kan prøve, hvis din Mac går i stå under opdatering

Opdatering af macOS er den sikreste måde at holde din computer sikker på, samtidig med at du får adgang til fede nye softwarefunktioner. På et tidspunkt skal alle Mac-brugere installere en opdatering, men nogle mennesker vil løbe ind i problemer i processen.

Det mest almindelige opdateringsproblem med macOS er, at statuslinjen sætter sig fast, og opdateringen bliver aldrig færdig. Hvis dette er sket med din Mac, skal du ikke bekymre dig. Vi har samlet en liste over rettelser, du kan prøve nedenfor.

Mulige årsager til en fastlåst macOS-opdatering

Der kan være flere underliggende faktorer, der får din Mac til at sidde fast under en opdatering. De mest almindelige syndere omfatter typisk:

 • En langsom eller defekt internetforbindelse
 • Problemer med Apples servere
 • Løber tør for intern lagerplads på din Mac
 • Fejl med SMC eller NVRAM
 • Ved at løbe tør for batteri på en MacBook

Her er de trin, du kan følge for at afhjælpe hvert af disse problemer.

1. Genstart eller gennemtving genstart din Mac

IT-fyrens løsning på alle dine problemer er en kliché af en grund. Genstart af din computer stopper fejlagtige processer og frigør hukommelse, så vitale macOS-processer kan køre korrekt med alle de ressourcer, de har brug for.

For at genstarte din Mac skal du åbne Apple-menuen fra menulinjen og klikke på Genstart. Hvis du ikke kan genstarte (måske fordi din Mac er frosset), kan du tvinge din Mac til at lukke ned i stedet.

  Alt du behøver at vide om Cloud Native Security

2. Tjek dine internet- og netværksindstillinger

Da du downloader din opdatering over internettet, bør du sandsynligvis tjekke, om du er stødt på netværksproblemer.

Den første ting du skal gøre, hvis du har mistanke om et internetproblem, er at genstarte din router. Hvis du bruger et Ethernet-kabel, vil du måske også sørge for, at det er korrekt tilsluttet. Og hvis du bruger privat Wi-Fi, kan du overveje at øge din båndbredde ved at afbryde inaktive enheder på netværket.

Hvis du kan oprette forbindelse ved hjælp af et Ethernet-kabel, skal du vælge det via Wi-Fi. Dette skyldes, at Ethernet er hurtigere end Wi-Fi og garanterer færre downloadproblemer.

Du kan også øge din internethastighed ved at bruge en offentlig DNS-server. Følg disse trin for at tilføje en ny DNS-server:

 • Sørg for, at du har forbindelse til internettet.
 • Start Systemindstillinger og vælg Wi-Fi.
 • Find det netværk, du er tilsluttet, og klik på Detaljer.
 • Åbn fanen DNS, og klik på plustegnet (+).
 • Når teksteditoren åbner, skal du vælge en server fra tabellen nedenfor og indtaste den.
 • Her er et diagram over offentlige DNS-servere:

  Server navn

  Primær DNS

  Sekundær DNS

  Google

  8.8.8.8

  8.8.4.4

  Åbn DNS

  208.67.222.222

  208.67.220.220

  DNSWatch

  84.200.69.80

  84.200.70.40

  Quad9

  9.9.9.9

  149.112.112.112

  Cloudflare

  1.1.1.1

  1.0.0.1

  Til sidst vil du måske tjekke, om et antivirus- eller VPN-program begrænser din internetforbindelse. Apps som disse har en tendens til at have sikkerhedsfunktioner, der kan blokere downloads og opdateringer. Deaktiver den midlertidigt, og prøv opdateringen igen for at se, om den forbedres.

  3. Tilslut din oplader og frigør plads

  Der er visse krav, som din Mac skal opfylde, for at en opdatering kan gennemføres. Pludselig tab af strøm kan forårsage datakorruption. Derfor kan din Mac fryse en opdatering, indtil din computer er tilsluttet, hvis batteriet bliver for lavt.

    Sådan nulstiller du din SoundCloud-adgangskode

  Opdateringer kan også være store og optager betydelig plads på dit drev. Du er muligvis løbet tør for plads på din Mac, hvilket får den til at holde op med at opdatere. Frigør plads på din Mac ved at rydde gamle filer og medier ud, bruge en renseapp eller bruge mere iCloud-lagerplads.

  For at finde Apples anbefalinger til lageradministration skal du åbne Systemindstillinger og klikke på Generelt > Lager. Klik på knappen Info (i) ud for hvert element for at se dine muligheder for at rydde plads.

  4. Installer opdateringen i fejlsikret tilstand

  Fejlsikret tilstand (eller sikker opstart) er en diagnostisk tilstand, der tvinger macOS til kun at starte med de væsentlige baggrundsprocesser. Det vil scanne og reparere din computer og rydde cache-filer. Mens du er i denne tilstand, kan du køre macOS-opdateringen som normalt og se, om den fungerer i sikker tilstand.

  Mac’er har flere forskellige boot-tilstande, og metoderne til at få adgang til dem varierer for Apple-silicium- og Intel-modeller. Tag et kig på vores guide til macOS-starttilstande for at finde ud af, hvordan du sætter din Mac i sikker tilstand.

  5. Nulstil din Macs SMC og NVRAM

  NVRAM er en sektion af din computers hukommelse, hvor den gemmer oplysninger om nøgleindstillinger og indeholder kernepanikoplysninger. Nulstilling kan hjælpe, hvis din macOS-softwareopdatering sidder fast. Da min macOS-opdatering satte sig fast, løste nulstilling af NVRAM det. Følg disse trin for at nulstille NVRAM:

 • Sluk din Mac og vent i 30 sekunder.
 • Tænd den igen og hold Cmd + Option + P + R-tasterne nede.
 • Vent, indtil du hører startlyden, før du slipper tasterne.
 • Din NVRAM er blevet nulstillet.
 • Apple silicium Mac’er behøver ikke SMC- og NVRAM-nulstillinger. En simpel genstart vil være tilstrækkelig.

    8 virksomhedsdannelsestjenester, der hjælper dig med at starte en virksomhed i Storbritannien

  Nulstilling af din Macs SMC er også vigtigt for at løse mange underliggende hardwarekommunikationsproblemer. Måden at gøre det på varierer afhængigt af hvilken Mac du bruger, så det er bedst at tjekke vores dedikerede guide for instruktioner.

  6. Tjek, om Apples servere virker

  Hvis opdateringsproblemet ikke er forårsaget af din internetforbindelse eller computer, er det højst sandsynligt et problem med Apples servere. Din Mac skal kommunikere med Apples servere, før din macOS-opdatering kan downloades. Forskellige faktorer kan dog forårsage, at Apple-serverne ikke er tilgængelige

  En af de mest almindelige faktorer er trafik. Servere kan blive tilstoppede, ligesom virkelige motorveje, med for mange mennesker, der forsøger at få adgang til dem på én gang. Når Apple udgiver ny software, kan der være hundredtusindvis af mennesker, der forsøger at downloade det på samme tid som dig. I andre sjældne tilfælde kan serverne simpelthen være nede.

  Du kan tjekke Apples websted for systemstatus for at se, om macOS-softwareopdateringssystemerne er tilgængelige. Hvis der er en grøn cirkel, er det fint – men hvis ikke, så er det ikke tilgængeligt lige nu.

  7. Giv det lidt tid

  Du kan måske ikke lide at høre det, men at vente kan være den bedste fremgangsmåde, især hvis hvert andet skridt, du har taget indtil videre, ikke har givet nogen positive resultater. Vi anbefaler, at du lader din Mac stå natten over for at se, om macOS-opdateringen er færdig om morgenen.

  Den resterende tid på opdateringsstatuslinjen er nogle gange unøjagtig og vil justeres, efter at computeren har kalibreret igen. I mellemtiden kan andre problemer, såsom langsomt internet, simpelthen skyldes vejr eller midlertidige ISP-problemer, som også vil løse sig selv over tid.

  macOS-opdateringer kan tage et stykke tid

  Når du får macOS-opdateringen til at virke igen, skal du huske at være tålmodig. Opdateringer kan tage et stykke tid – selv med hurtigt internet. De skal installeres og startes op, før du kan bruge dem, så du skal ikke have for travlt, ellers kan du bremse processen endnu mere.