7 bedste prædiktive analyseværktøjer til datadrevet beslutningstagning

Ønsker du at tage din virksomhed til det næste niveau ved at udnytte de nyeste teknologiske værktøjer? Hvis det er tilfældet, er her de førende prædiktive analyseværktøjer, der kan give din virksomhed de rigtige beslutninger.

Galtons ord ‘regression’ fra det 19. århundrede er nu blevet til en milliardindustri, nemlig prædiktiv analyse. Med nutidens hals-til-hals-konkurrence vil din organisation tabe på markedet, hvis den ikke inkorporerer analyser i sine forretningsbeslutninger.

Så før vi afkoder listen over de bedste prædiktive analyseværktøjer, lad os først undersøge, hvad prædiktiv analyse er, og hvorfor der er behov for sådanne værktøjer.

Predictive analytics er en division inden for avanceret analyse, der anvender statistisk modellering og maskinlæringsteknikker til at foregribe fremtiden ved at analysere tendenser i live og historiske data.

For eksempel bruger Sephora, verdens førende skønhedsforhandler, prædiktiv analyse til at anbefale relevante produkter til kunderne. Disse personlige anbefalinger har forvandlet 80 % af køberne til loyale kunder.

Hvorfor Predictive Analytics Tools?

Ved at give indsigt i resultaterne fra de rå data, sætter forudsigende analyser virksomheder i stand til at træffe informerede beslutninger og øge rentabiliteten.

Selvom prædiktiv analyse kan give fremragende handlingsplaner for virksomheder i vækst, kan det være en betydelig udfordring at oprette sådanne analyser manuelt.

Prædiktiv analyse var engang begrænset til professionelle dataforskere og analytikere. Det var et komplekst projekt, der krævede færdigheder i statistik, analyse, modellering osv. Men med moderne prædiktive analyseværktøjer behøver du ikke længere bruge uger eller måneder på at eksperimentere med datasæt og skrive kode.

Hele datacyklussen, som dataforskere gennemgår, fra forberedelse af data til evaluering af dem, kan nu automatiseres med blot et par museklik ved hjælp af prædiktive analyseværktøjer.

Nogle væsentlige funktioner at kigge efter i et forudsigende analyseværktøj:

 • Dataforberedelse: Det analyseværktøj, du vælger, skal være i stand til at håndtere store mængder data, samtidig med at det er i stand til at rense dataene ved at anvende relevante renseteknikker.
 • Modellering: Tror du virkelig, at analyseværktøjer med begrænsede muligheder kan erstatte menneskelige eksperter? Aldrig; det bør være grundigt med avancerede statistiske og maskinlæringsmodelleringsteknikker for at automatisere nogle af de opgaver, som dataforskere udfører.
 • Brugervenlig: Analyseværktøjer er ikke kun designet til eksperter. Teknikere på lavt niveau i din organisation vil arbejde med disse værktøjer for at opdage uregelmæssigheder og rette dem. Så gå efter et brugervenligt og letanvendeligt værktøj.
 • Visualiseringer og rapporter: Softwaren bør give dig et bredt sæt af muligheder for billeder og rapporteringsformater, fordi jo mere komfortabel du er med indsigten, jo bedre beslutninger vil du være i stand til at tage.
 • Sikkerhed: En anden adresserbar funktion at kigge efter i ethvert analyseværktøj er dets sikkerhedsforanstaltninger, fordi data er din skat. Når du leverer dine data til et værktøj til analyse og forretningsforbedring, hvad nu hvis værktøjet lækker dataene? Du vil ende med en ødelagt forretning. Vælg således et værktøj, der sikrer datasikkerheden mod uautoriseret adgang.
  9 bedste Open Source-videoredigerere, der er værd at prøve

Her er nogle af de bedste forudsigende analyseværktøjer.

ManageEngine Analytics Plus

Prøv Analytics Plus for at få et holistisk overblik over din IT!

Et kraftfuldt forudsigende analyseværktøj fra ManageEngine til med tillid til at forudsige fremtidige tendenser.

Den brugervenlige grænseflade af analytics plus giver dig mulighed for at skabe klare visualiseringer, analytisk indsigt og rapporter problemfrit.

Nøglefunktioner:

 • Få tidlige advarsler om it-hændelser: Analytics Plus kan finde potentielle problemer og uregelmæssigheder i it, før de rent faktisk træder til, så det berørte team kan løse dem.
 • Opdag muligheder: Ved at behandle store mængder af datasæt kan analytics plus hjælpe med at afdække skjulte muligheder for dine produkt- eller forretningsudviklingsstrategier og markedsføringsmetoder.
 • Planlæg ressourceallokering: Dette værktøj forudsiger mønstrene i eksisterende klienters arbejdsbelastning og administrerer ressourcer for at maksimere effektiviteten.

Prøv Analytics Plus med en 30-dages gratis prøveperiode.

Qlik AutoML

Udnyt kraften ved forudsigende analyse til at bevæge dig hurtigere og arbejde smartere ved at få mest muligt ud af data med Qlik AutoML.

Din opgave er blot at indtaste datasættet i værktøjet og vælge målfeltet, fordi Qlik AutoML har strømlinet hele analyseprocessen, fra at finde ud af data til modeloprettelse. Endelig vil du stå tilbage med handlekraftig indsigt, der kan guide afgørende forretningsbeslutninger.

Udover at levere handlingsplaner giver Qlik dig årsagerne bag hver rapport med Explainable AI. Denne funktion understøtter gennemsigtighed i analysetrinene for at udløse brugerens intuition for at få bedre ideer.

  Hvordan bruger man en Bitcoin ATM?

Typiske anvendelsestilfælde:

 • Salg: Et intelligent værktøj, der forudsiger salg og giver bedre kundemålretning og fastholdelsesstrategier.
 • Økonomi: Qlik AutoML kan være din finansielle rådgiver. Få bedre budgetplaner for dine udgifter og kapitalinvesteringer med dette kraftfulde værktøj.
 • Forsyningskæde: Det kan hjælpe dig med at bestemme, hvornår du skal genopbygge lager, raffinere leveringsservicestrategier, optimere transportfaciliteter og mange flere.

Derudover er Qlik AutoML yderst interaktiv. Det vil sige, at det giver brugerne mulighed for at specificere, hvilken algoritme der skal anvendes, hvilke evalueringsmetrikker der skal fokuseres på, hvilke der er mere vægtede funktioner osv.

Du behøver ikke længere at være teknisk ekspert eller statistisk programmør for at bruge denne kodefri brugervenlige grænseflade af Qlik AutoML.

Alteryx

Brug Alteryx til at undgå at bruge tid på at behandle data og fokusere mere på handlingsorienteret indsigt, der booster dine virksomheder. Værktøjet er kompatibelt med rigelige datakilder, herunder regneark, skykilder, snefnug og RPA-bots.

Du kan tage Alteryx’ analytiske modenhedsvurdering, som giver en rapport, der analyserer, hvor godt din virksomhed udnytter sine data sammenlignet med sine konkurrenter.

Berømte mærker som Coca-Cola og Siemens energy har integreret dette værktøj i deres workflow for at udnytte deres data effektivt.

Nøglefunktioner

 • Understøtter samarbejdende teamwork for at vurdere indsigterne.
 • Brugere kan bygge og genbruge modellerne, når det er nødvendigt.
 • Dens træk-og-slip-grænseflade sikrer, at værktøjet er enkelt for brugere fra flere baggrunde.
 • Implementer det i skyen eller på stedet.
 • Værktøjet er udstyret med demografisk, firmografisk og geospatial intelligens.

Du kan tilmelde dig en 30-dages gratis prøveperiode på enten hardware eller skyen.

Minitab

Transform dine data til handlingsplaner med Minitab.

Minitab er et af de bedste avancerede forudsigende analyseværktøjer, der giver dybere indsigt ved at udnytte klassens bedste maskinlæringsalgoritmer.

Dette værktøj er velegnet til både nybegyndere inden for prædiktiv analyse og erfarne eksperter, der søger en second opinion.

Beviser viser, at 90 % af Fortune 100- og 70 % af Fortune 500-virksomheder bruger Minitab-software i deres analyse.

Byggestenene i prædiktiv analyse i Minitab er

 • Kurvklassificering og regression
 • Tilfældig skovklassificering og regression
 • TreeNet klassificering og regression

Bestyrelse

Gør dine data problemfrit til viden med Board.

I nutidens datadrevne forretningsverden er efterspørgslen efter analyser afgørende i næsten alle afdelinger og drifter af virksomheder for at undgå at komme bagud på listen over konkurrenter.

  Hvordan er CPU'er faktisk lavet?

Dashboard og visualisering: Du kan lave tilpassede dashboards, der passer til din virksomheds forudsigelige analyserapporter med masser af visualiseringsmuligheder, herunder diagrammer, grafer og tabeller, at vælge imellem.

Samarbejde: Bestyrelsen har en platform, der giver et miljø for teammedlemmer til at kommunikere indsigt og sammen komme med bedre beslutninger.

Klyngeanalyse: Det kan skabe klynger af et specificeret antal grupper og objekter ved at anvende propriety k-means-algoritmen i backend.

TrendMiner

TrendMiner er en selvbetjeningsløsning til mange startups til direkte at lægge indsigt i hænderne på ingeniører, hvilket eliminerer behovet for dataanalytikere.

TrendMiners muligheder omfatter

 • Analyser: Den kan finde årsagen til ethvert mønster eller adfærd fundet i den gemte historie med avancerede analysealgoritmer.
 • Overvåg: Værktøjet overvåger processen konstant og advarer dig, når det registrerer noget informativt.
 • Forudsig: Foregriber fremtidig ydeevne og guider dig i at tage rentable handlinger.
 • Kontekstualiser: Bearbejd dine data med relevant kontekst.
 • MLHub: Implementer din analyse i produktion med MLHub.

Det er populært til optimering af ydeevne, reduktion af energiforbrug, oprettelse af anomalidetektionsmodeller, detektering af vandlækager og mange flere.

Derudover har den inkorporeret virtuelle sensorer, der behandler flere målinger eller funktioner ad gangen og kommer med skræddersyede parametre til at forudsige fremtiden.

TIBCO Spotfire

TIBCO Spotfire tilbyder datavidenskab med et enkelt klik med avanceret analyse, så virksomheder kan vokse sig smartere. Det gjorde klassificering, klyngedannelse, visualisering og andre komplekse statistiske programmer forbrugsdygtige til teknologer på mellemniveau uden behov for fagfolk.

Derudover er værktøjet integreret med unikke datavidenskabelige sprog og pakker såsom R, Python og TERR til at træne og implementere modellerne.

Vigtigste fordele:

 • Open source: Du kan nemt inkorporere eksisterende funktioner skrevet i R, SAS eller MATLAB i Tibcos Spotfire, hvilket resulterer i unik indsigt.
 • Turbocharge geo-analyse: Med denne funktion kan du analysere lokationsspecifikke data, hvilket resulterer i mere detaljeret indsigt. Hvis din virksomhed reagerer forskelligt baseret på placeringen, så kunne TIBCO Spotfire være et godt valg.
 • Operationaliser prædiktiv analyse: Det giver dig mulighed for at implementere analysen i realtidsproduktion.

Du kan prøve det gratis i 30 dage og derefter vælge et betalt abonnement, hvis det passer til dine behov.

Konklusion

Selvom du har et fantastisk team af dataforskere og analytikere, bør du undersøge automatiseringssoftware for at fremskynde processen. Jeg har gjort det trivielt for dig at vælge det rigtige forudsigende analyseværktøj, der passer til din virksomhed med denne liste. Tjek disse datavidenskabelige værktøjer, der gavner dit datateam mere.