6 potentielle rettelser, når din MacBooks kamera ikke virker

Det indbyggede kamera på Apples MacBooks er måske ikke det bedste, men de er stadig gode nok til FaceTime-venner og familie eller deltage i onlinemøder på Zoom, Microsoft Teams, Google Meet og andre videokonferenceapps.

Men hvis din MacBooks kamera pludselig holder op med at fungere, og viser en “der er intet tilsluttet kamera”-meddelelse, skal du ikke gå i panik. Du kan nemt rette det ved at følge fejlfindingstrinene, der er beskrevet nedenfor.

1. Tving til at afslutte, og genstart appen

Lad os begynde med den mest grundlæggende løsning. Blot at tvinge afslutning og genstart af appen kan rette eventuelle fejl og fejl, der kan forhindre din MacBooks kamera i at fungere korrekt.

Brug af dit kamera til mere end én app på samme tid kan også forårsage dette problem. Heldigvis kan du nemt rette dette ved at lukke appen. Control-klik på den app, du vil lukke fra Dock. Tryk og hold Option-tasten nede, og vælg Force Quit.

  Top 10 alternativer til Kodi Fusion Repository

Alternativt kan du klikke på Apple-menuen og vælge Force Quit fra rullemenuen for at se en liste over aktive apps.

2. Installer opdateringer

En anden simpel løsning på dette problem er at opdatere appen og din MacBook til den nyeste softwareversion. Nogle gange kan problemet være med appen snarere end din Macs kamera. Så tjek, om der er en tilgængelig opdatering til appen. Hvis den allerede er opdateret, kan du prøve at afinstallere og geninstallere appen.

På samme måde skal du sikre dig, at din Mac kører på den nyeste macOS-version. Apple udgiver ofte softwareopdateringer for at rette fejl og fejl, der kan forhindre, at apps og hardware på din Mac fungerer korrekt.

Udover dette kan du også prøve en anden app, der bruger din MacBooks kamera, for eksempel en videokonferenceapp, og se om kameraet tænder. Hvis det gør, er problemet med appen, ikke med dit kamera.

3. Tillad kameraadgang

Det er muligt, at den app, du vil bruge dit kamera med, ikke har tilladelse til at få adgang til det. Så følg disse trin for at give den app adgang til din Macs kamera:

  Udskriv kun Vælg celler i et ark ved at definere et udskriftsområde i Excel
 • Klik på Apple-menuen, og vælg Systemindstillinger.
 • Vælg Privatliv og sikkerhed fra sidebjælken, og klik på Kamera til højre.
 • Du bør se en liste over alle de apps, der er installeret på din MacBook, og som kræver adgang til kameraet. Skift kontakten ud for den app, du vil bruge kameraet i.
 • Du skal afslutte og genåbne appen efter at have givet kameraet adgang til appen for at dette fungerer korrekt.

  4. Genstart din Mac

  Genstart af din MacBook er den gyldne løsning på de fleste softwareproblemer, du kan støde på, inklusive denne. Det er derfor, at dette kan løse dit kameraproblem.

  Så klik på Apple-menuen og vælg Genstart fra rullemenuen. Når din Mac er startet op, skal du starte appen og se, om kameraet fungerer efter hensigten.

  5. Tjek dit kamera og dets indikatorlys

  Start enhver app, der bruger din MacBooks kamera, såsom FaceTime. Se derefter, om kameraets indikatorlys tændes. Hvis ikke, kan der være et hardwareproblem.

  Du kan kontrollere, om din MacBook registrerer kameraet eller ej, for at vide, om det er et hardwareproblem. For at gøre det skal du gå til Systemindstillinger > Generelt > Om og klikke på Systemrapport nederst. Vælg derefter Kamera under Hardware-sektionen i venstre sidebjælke.

    Sådan får du tidlig adgang til Ubuntu 18.04

  Hvis du kan se model-id’et og det unikke id for kameraet til højre, betyder det, at din MacBook kan registrere kameraet. Hvis du ikke kan se disse detaljer, registrerer din MacBook ikke kameraet.

  6. Nulstil din Macs SMC

  Hvis ingen af ​​ovenstående fejlfindingsmetoder virkede, kan du prøve at nulstille din MacBooks SMC. SMC (System Management Controller) er en chip i Intel-baserede Mac’er, der styrer visse hardwarekomponenter, såsom tastaturet, LED-indikatorer, køleblæsere eller kameraet, i dette tilfælde.

  Så når din MacBooks kamera begynder at virke, er nulstilling af din Macs SMC en potentiel løsning. Dette gælder dog kun Intel-baserede Mac’er, da Apple silicium Mac’erne ikke har SMC. Selvom nulstilling af din Macs SMC ikke vil føre til datatab, skal du kun overveje denne løsning, hvis de andre fejlfindingsmetoder ikke virker.

  Brug din MacBooks kamera uden problemer

  Det kan være en rigtig nederdel, når du vil deltage i et vigtigt møde eller FaceTime nogen, og din MacBooks kamera holder op med at fungere. Heldigvis kan disse fejlfindingstrin hjælpe dig med at løse problemet så hurtigt som muligt.

  Men hvis problemet fortsætter, er det tid til at kontakte Apple Support eller tage din MacBook til en nærliggende Apple Store, især hvis du mener, der er fejl på hardwaren.