6 bedste automatiserede kodegennemgangsværktøjer til udviklere

Kodegennemgang er en proces, hvor softwaren gennemgås af et team af udviklere for at sikre, at den følger nogle bedste praksisser for at forbedre kvaliteten af ​​softwaren.

Automatiseret kodegennemgang kan defineres som processen med at sammenligne koden med et sæt foruddefinerede regler eller standardretningslinjer for at identificere almindelige fejl og dårlig praksis.

Det er vigtigt at gennemgå koden, fordi ikke alle skriver koden på samme måde. Der kan være nogle fejl i koden skrevet af en udvikler, eller koden er muligvis ikke veloptimeret. For at overvinde disse mangler gennemgår et team af udviklere koden og tjekker for dårligt skrevet kode.

Hvorfor er automatiseret kodegennemgang nødvendig?

Når udviklere gennemgår et bestemt stykke kode, har de nogle grundlæggende principper eller metoder til at skrive kode i deres sind. De følger med andre ord et foruddefineret sæt regler for at sikre god kodekvalitet. Så hvorfor kan vi ikke automatisere processen med at gennemgå kode ved hjælp af foruddefinerede regler? Det kan du, og det er, hvad automatiseret kodegennemgang er.

Ved at automatisere gennemgang af kode gennem et sæt standardregler, kan udviklere fokusere på at gennemgå kode for mere komplekse problemer. Automatiseret kodegennemgang bør supplere manuel kodegennemgang for at sikre software af høj kvalitet.

Udviklernes erfaring er nødvendig for manuel kodegennemgang, så de kan tackle mere nuancerede problemer i kode, mens automatiseret kodegennemgang sparer tid ved at identificere almindelige fejl og dårlig praksis, der kan opstå i en bestemt kodebase.

Hvordan fungerer automatiseret kodegennemgang?

Automatiseret kodegennemgang udføres af et softwareværktøj, der kontrollerer eller validerer et bestemt stykke kode i forhold til nogle standardsæt af retningslinjer. Disse værktøjer er meget hurtigere og kan udføre dybdegående kodegennemgang. Koden gennemgås for problemer såsom sikkerhed, kodestil, fejl eller fejl, dårlig praksis osv.

  Sådan tilsluttes AirPods til en iPhone

Efter at have identificeret uregelmæssighederne, ved hjælp af et kodegennemgangsværktøj, kan du skubbe disse ændringer til din kodebase ved hjælp af værktøjer som GitHub, GitLab osv. Kodegennemgangsværktøjer kan også integreres med kodehåndteringsværktøjer såsom GitHub , så du får besked, når dit kodegennemgangsværktøj opdager uregelmæssigheder.

Hvorfor skal du bruge et automatiseret kodegennemgangsværktøj?

Manuel kodegennemgang er ekstremt vigtig for at identificere sjældne problemer med koden. Udviklernes ekspertise kan udnyttes til at få et nyt perspektiv og identificere problemer, der ikke er trivielle.

Men hvis du bruger et automatiseret kodegennemgangsværktøj, kan du ikke kun spare tid, men også ressourcer. Automatiseret kodegennemgang kan udføres fra ethvert sted, og det er virkelig effektivt. Her er nogle fordele ved at bruge et automatiseret kodegennemgangsværktøj:

 • Hurtigt & Effektivt
 • Nøjagtighed
 • Mindre menneskelig indsats
 • Lavere omkostninger
 • Integrationer

Ting at overveje, når du vælger et automatiseret kodegennemgangsværktøj

Her er nogle punkter, som du skal tage højde for, når du leder efter et automatiseret kodegennemgangsværktøj:

 • Det skal nemt integreres med din eksisterende arbejdsgang.
 • Det skal udføre statisk eller dynamisk kodeanalyse i henhold til dit krav.
 • Værktøjet skal hurtigt identificere sikkerhedssårbarheder i din kode.
 • Det bør være pålideligt og bør ikke producere for mange falske positive eller falske negative.

Når det er sagt, lad os se på nogle automatiserede kodegennemgangsværktøjer, som du kan bruge til at forbedre kodekvaliteten.

Codacy

Codacy er et automatiseret kodegennemgangsværktøj til statisk analyse. Statisk analyse udføres før kørsel af din kode og bruges hovedsageligt til at teste logik og kodestyling. Codacy kan integreres med populære værktøjer som GitHub, Slack, Gitlab, BitBucket osv. Det understøtter også mere end 40 programmeringssprog.

Nogle af funktionerne i Codacy er som følger:

 • Workflow-integration – Codacy kan integreres med Slack, som er et kommunikationsværktøj og kan bruges til at underrette udviklere, når det er nødvendigt.
 • Brugerstyring – Det giver et dashboard, hvor du kan administrere alle medlemmer af din GitHub-organisation.
 • Brugerdefineret konfiguration – Du kan vælge mellem en række regler og standarder leveret af Codacy, eller du kan bruge konfigurationsfilen.
 • Kodedækning – Spor, hvilke linjer med koder, der er under gennemgang, og hvilke der ikke er.
  Sådan tilsluttes GameCube-controllere til Nintendo Switch

Det giver gratis adgang til open source-hold, men du skal betale, hvis du er en individuel udvikler, et lille team eller et team på virksomhedsniveau.

Codebeat

Codebeat er et freemium-kodegennemgangsværktøj, der kan overvåge kodekvalitet i både web- og mobilapplikationer. Det understøtter flere programmeringssprog, som inkluderer Swift, Go, Javascript, Kotlin, Python, Objective-C, Ruby, Java og Elixir. Den bruger statisk analyse til at analysere din kode.

Funktioner:

 • Udvidbar softwareanalyseramme
 • Flersproget support
 • Støtte til selv-hostede projekter

Codebeat er et anstændigt værktøj til statisk analyse. Det gode ved det er, at det tilbyder en gratis plan, der gør det muligt for open source-lagre at bruge værktøjet såvel som at styre teamet.

Deepsource

Deepsource er et kodegennemgangs- og administrationsværktøj, som giver dig mulighed for at bygge vedligeholdelsesvenlig og sikker software. Det er en alt-i-én platform til statisk analyse, sikkerhedsanalyse, kodedækning, infrastruktur-som-kode-analyse, koderapporter og meget mere.

Kredit: Deepsource

Funktioner:

 • Understøtter alle større programmeringssprog.
 • Mindre falske positiver.
 • Hemmelighedsscanning – Advarer, hvis fortrolige oplysninger, såsom adgangskoder eller hemmelige nøgler, opdages.
 • Pålidelig og sikker – Ændringer foretages kun gennem pull-anmodninger uden at påvirke din hovedgren.

En fordel ved at bruge Deepsource er, at du selv kan hoste/udrulle din egen Deepsource Enterprise Server on-premises eller på din egen private cloud storage-tjeneste. Denne funktion giver dig fuld kontrol over din kode, og du kan skalere den efter dit behov.

Deepsource tilbyder en gratis plan for personlige konti og små teams.

  Sådan fremhæver du forskellige kalendere i Outlook Online

Snyk

Snyk er en kodesikkerhedsplatform med fokus på sikkerhedsintelligens. Det kan automatisk identificere sikkerhedssårbarheder i din kode og også rette dem, hvis det kræves. Integrationen med kodestyringsværktøjer såsom GitHub er nem og bekvem.

Det muliggør også kontinuerlig overvågning af din kode, hver gang du koder og foretager en ændring. Den vil give dig besked, hvis den finder en sikkerhedssårbarhed ved hjælp af dens sikkerhedsintelligens. Desuden kan pull-anmodninger (PR’er) genereres automatisk til sikkerhedsrettelser, som kræver, at du kun slår PR’en sammen og går videre.

Funktioner:

 • Udviklercentreret sikkerhed
 • Nem integration
 • Ubesværet automatisering
 • Skysikkerhed

Snyk tilbyder en gratis plan, hvor du kan bruge dens produkter, såsom Snyk Code, Snyk Open Source, Snyk Container & IaC. Under sin virksomhedsplan tilbyder den dig en tilpasset prisstruktur.

Kodegreb

Codegrip er et automatiseringsværktøj til kodegennemgang, der lader dig administrere alle dine kodegennemgangsopgaver ét sted. Det scanner projektet efter hver commit foretaget af en udvikler. Det giver også et dashboard, der præsenterer din kodedækning og andre målinger. Det hjælper med at administrere og rette kodeduplikationer.

Funktioner:

 • Slak integration
 • Dashboard orienteret
 • Gennemgå regeltilpasning

Codegrip tilbyder en gratis plan og en selv-hostet plan, blandt mange andre prisplaner.

Codiga

Codiga tilbyder et statisk kodeanalyseværktøj, der kan tilpasses, som nemt integreres med din IDE og arbejdsgang. Det fungerer med populære kodeeditorer og IDE’er såsom VS Code, Visual Studio, JetBrains osv. Det giver koderettelser i realtid lige ind i din IDE. Ved at bruge git hooks tjekker den din kode, før den skubber den til platforme som GitHub.

Kilde: Codiga

Funktioner:

 • Integration med IDE og CI/CD
 • Autofiksende kode
 • Realtidsopdateringer i IDE
 • Regler for tilpasset kodeanalyse
 • Opdag lækkede hemmeligheder

Codiga tilbyder en gratis plan for open source-projekter og enkeltpersoner.

Konklusion

Intet værktøj er perfekt. Mens du vælger et kodegennemgangsværktøj, skal du sørge for, at det opfylder dine krav og giver grundlæggende funktionaliteter. Som nævnt tidligere, fokusere på punkterne og vælg dit værktøj i overensstemmelse hermed.

Du kan også være interesseret i at vide om disse værktøjer til styring og revision af kodekvalitet.