5G E er ikke rigtig 5G. Her er hvad du behøver at vide

AT&T er ved at mærke meget af sit eksisterende mobilnetværk som “5G Evolution” eller “5G E.” Din telefons “4G”-logo kan ændre sig til et “5G E”-logo efter en opdatering, men intet er faktisk ændret.

Opdatering: Når ægte 5G lanceres, vil AT&T kalde det “5G+“. Det er virkelig absurd.

Resultaterne er i: AT&T’s 5G E er dårlig

Siden dette stykke blev offentliggjort i slutningen af ​​december 2018, er AT&T gået videre og udrullet sit omdannede netværk. Ligesom vi forudsagde, er 5G E ikke godt. En undersøgelse af OpenSignal offentliggjort den 22. marts 2019 fandt ud af, at AT&T’s 5G E faktisk var langsommere end 4G LTE-tjenesten fra Verizon og T-Mobile, selvom det er ret tæt på.

Twitter er nu fuld af tweets, der viser, at 5G E kører ved langsommere hastigheder end konkurrerende 4G LTE-netværk i den virkelige verden. Det er fordi det ikke er ægte 5G. I bedste fald er det bare den samme 4G LTE, som andre udbydere tilbyder.

Kære AT&T: At opdatere folks statusbjælker til at sige “5GE” er dårligt, og du ved, det er dårligt.

Ikke kun er det bare almindelig LTE… men langsigtede resultater som dette vil mindske, hvad almindelige menneskers ting 5G faktisk er. pic.twitter.com/eumqzUZaxK

— Marques Brownlee (@MKBHD) 2. april 2019

Hvad er 5G Evolution helt præcist?

AT&T annoncerede oprindeligt “5G Evolution” tilbage i 2017. Det er ikke en teknisk standard, og det betyder ikke noget. Det er bare branding til markedsføring af AT&T’s eksisterende 4G-netværk.

  Sådan opretter du en simpel faktura ved hjælp af Excel

Specifikt siger AT&T, at dets 5G E-netværk indeholder funktioner som “carrier aggregation, 4×4 MIMO, [and] 256 QAM.” Ifølge AT&T tilbyder disse tekniske opgraderinger hurtigere datahastigheder. Det er alt sammen sandt, men disse er blot yderligere funktioner oven i 4G LTE. Andre mobilselskaber tilbyder dem også, men fortsætter med at mærke deres netværk som “4G LTE.”

Med andre ord er AT&T’s tiltag vildledende. AT&T har tilføjet et par funktioner, der gør dets netværk hurtigere end almindeligt gammelt 4G LTE, men det er ikke i nærheden af ​​5G. AT&T siger, at dette baner vejen for sin “udvikling til 5G”, deraf navnet.

AT&T er ved at tage det næste skridt og udrulle softwareopdateringer til nogle af sine Android-telefoner, som det bekræftede overfor Hård trådløs den 21. december 2018. Mange Android-telefoner på AT&T-netværket vil pludselig hævde, at de er forbundet til et “5G E”-netværk i stedet for et “LTE”-netværk. Randen kalder dette et “falsk 5G-logo.”

Det hele er kun markedsføring. “5G E” betyder ikke, at AT&T’s netværk er hurtigere end en anden operatørs LTE-netværk, som muligvis tilbyder de samme funktioner. Det er kun branding, der får AT&T til at se ud, som om den er foran andre selskaber.

Hvordan 5G E er forskellig fra ægte 5G

5G E er slet ikke 5G – det er 4G LTE. Sikker på, det er 4G LTE med nogle ekstra funktioner, der gør det hurtigere, men mange udbydere har rullet disse funktioner ud og kalder stadig deres netværk almindelige gamle 4G LTE-netværk. “5G E” er meningsløst.

  Få adgang til og administrer flere sociale netværk og skykonti

Ægte 5G er den faktiske femte generations trådløse standard, som industrien arbejder på lige nu. Det kræver nye hardwareradioer, der understøtter 5G, og det vil ikke fungere med eksisterende telefoner. Der er ingen chance for, at din nuværende telefon får en softwareopdatering til at understøtte 5G.

Mens AT&T siger, at 5G E er op til dobbelt så hurtig som dens gamle 4G LTE-teknologi, lover 5G teoretiske hastigheder op til hundrede gange så hurtige. Det lover også en enorm reduktion i latens, hvilket reducerer den maksimale latenstid fra 20 ms på 4G LTE i dag til 4 ms på 5G. 5G bruger et helt nyt bånd af radiospektrum, og virksomheder eksperimenterer med at udrulle hjemmeinternettjeneste via 5G. 5G er spændende og ligner et stort spring.

Intet af dette er sandt om 5G E. Det er bare en lidt forbedret 4G LTE, og kun AT&T har mod til at kalde det noget andet end “4G LTE.”

Luftfartsselskaber muddiede også 4G-vandene

Det er ikke første gang, dette problem opstår. Dengang 4G var den hotte nye ting, kaldte mobiloperatører alle mulige netværk “4G”, selvom de kun var 3G.

Tilbage i 2012, før ægte 4G LTE kom ud, havde AT&T et 3G-netværk. AT&T udrullede en teknologi kaldet HSPA+, der forbedrede 3G-hastigheder, og AT&T mærkede det hurtigere 3G-netværk “4G.” AT&T fik alle – inklusive Æble– at kalde dets 3G HSPA+ netværk “4G.”

Hvis du brugte en iPhone dengang, og du var på AT&T’s netværk, så du “3G”-logoet transformere til “4G” natten over. Men intet ændrede sig undtagen AT&T’s markedsføringsbetingelser. Det sker igen med transformationen fra “4G” til “5G E.”

  Se cachelagrede billeder fra alle webbrowsere på din pc på ét sted

Andre transportører var heller ikke uskyldige dengang. T Mobil kaldte sit 3G HSPA+ netværk “4G” tilbage i 2010, og Sprint kaldte sit gamle WiMax-netværk 4G, før han skiftede til 4G LTE.

I dag bruger alle udtrykket “4G LTE” til at henvise til rigtige 4G-netværk, som ikke kun er de gamle omdannede 3G-netværk.

Hvorfor AT&T gør dette så forvirrende

Mobilselskaber som AT&T ønsker at gøre dette forvirrende. Der er en masse berettiget hype om 5G, så AT&T ønsker at få sit netværk til at se bedre ud ved at sætte et “5G E”-logo på det – også selvom det ikke er ægte 5G.

Alle vil gerne være de første til at sige, at de har et 5G-netværk. Den nemmeste måde er ved at omdefinere præcis, hvad 5G er.

Ligesom med 4G er situationen hurtigt ved at blive et rod igen. Branchestandardgrupper definerer specifikke teknologier, der betragtes som “5G” eller “4G”, men mobiloperatører bruger de termer, de kan lide, til at markedsføre deres netværk. AT&T kommer til at gemme sig bag undskyldningen om, at den siger “5G E,” ikke “5G.”

Selvfølgelig vil AT&T sige, at vi tager fejl. AT&T vil sige, at det har forbedret sit 4G LTE-netværk, og at det ønsker at fremhæve, hvor meget hurtigere netværket nu er. AT&T vil også sige, at udrulning af disse teknologier på en eller anden måde er en del af dets netværks “evolution” til 5G, deraf navnet. Men vi køber det ikke.

Heldigvis er der ingen andre mobiloperatører, der kopierer AT&T’s vildledende markedsføring omkring 5G – indtil videre.

Billedkredit: AT&T via Hård trådløs, Hadrian/Shutterstock.com, Jonathan Weiss/Shutterstock.com.