5 webcam testværktøjer til at tjekke dit kamera

Et webcam er standard hardware, der er inkluderet i en bærbar computer. Det er ekstremt svært, næsten umuligt, at finde en bærbar computer, der ikke kommer med et webcam. Webcams, der følger med bærbare computere, varierer i kvalitet, så hvis din bærbare computer har et webcam af lav kvalitet, kan du købe og tilslutte et eksternt.

Webcams er generelt plug & play. En app kan kræve tilladelse til at bruge webkameraet, men derudover er der sjældent nogen opsætning involveret for at få enheden til at fungere.

webcam test værktøjer

Webcam testværktøjer

Hvis du er ved at deltage i et videoopkald eller streame fra dit webcam, kan du tjekke, om webkameraet fungerer korrekt. Der er masser af værktøjer, som du kan bruge til at teste webkameraet. Her er en kort liste over værktøjer, du kan prøve.

1. OBS

OBS eller Open Broadcaster Studio er en app til skærmoptagelse og streaming. Den kan oprette forbindelse til webkameraet og streame fra den. Det er ikke et testværktøj, men du kan bruge det til at kontrollere, om webkameraet virker. Hvis webkameraet ikke fungerer med OBS, er der sandsynlighed for, at der er noget galt med det, eller at enheden stadig skal konfigureres.

  Sådan samles rækker og kolonner i Microsoft Word

Fordelen ved at bruge OBS er, at hvis dit webcam kommer med en indbygget mikrofon, vil du være i stand til at teste det ved siden af ​​videofeedet.

Download og installer OBS.
Åbn OBS, og klik på plusknappen under kolonnen Kilder.
Vælg Videooptagelsesenhed i menuen.
Vælg dit webcam fra listen over enheder, og du bør se en forhåndsvisning.
Hvis du ser en forhåndsvisning, fungerer dit webcam, som det skal.

Bemærk: OBS er tilgængelig til Windows, Mac og Linux.

2. Webkameratest

Hvis du ikke vil installere en desktop-app for at teste dit webcam, kan du nemt teste det med din browser. Der er ingen mangel på browserbaserede webcam-testværktøjer. Disse værktøjer fungerer uanset hvilket operativsystem (Windows, macOS, Linux osv.), du kører.

  Sådan sikkerhedskopieres dine Kindle-højdepunkter og -noter

Sørg for, at din browser har adgang til webkameraet. Du kan muligvis se en prompt, der beder om tilladelse, når du kører testen. Giv browseren og webstedet adgang til webkameraet.

Besøg Webcam Test i en moderne browser som Chrome eller Firefox.
Klik på knappen ‘Klik her for at tillade adgang til webcam-id’er’.
Giv browseren/webstedet tilladelse til at få adgang til webkameraet.
Vælg det webcam, du vil teste, fra rullemenuen.
Klik på Test mit kamera (hvis dit kamera er dækket, skal du afdække det, før du starter testen).
Tillad webcam-testen at køre.
Når testen er færdig, vil appen fortælle dig kvaliteten af ​​webkameraets feed, og om det var i stand til at registrere det.

3. Webcam test fra Online mic test

Dette værktøj kan teste videostreamen fra dit webcam, og det vil fortælle dig den FPS, som webkameraet er i stand til at fange.

Besøg Webcam test på Online mikrofon test.
Klik på afspilningsknappen, du ser til højre.
Giv webstedet tilladelse til at få adgang til webcam.
Tillad webstedet at teste kameraet.

  12 tips til videokonferencer, mens du arbejder hjemmefra

4. Google Meet

Google Meet er ikke et webcam-testværktøj, men det er et af de mest almindelige videokonferenceværktøjer, der bruges, og det har indbyggede værktøjer til at teste webcam. Hvis du planlægger at bruge et online videokonferenceværktøj, kan du oprette et tomt møde og bruge det til at teste webkameraet.

Besøg Google Meet.
Klik på Nyt møde, og start et nyt øjeblikkeligt møde.
Når mødet starter, skal du klikke på knappen Flere muligheder (tre lodrette prikker).
Vælg Indstillinger i menuen.
Gå til fanen Video.
Vælg dit webcam, og du bør få en forhåndsvisning af det.

5. FaceTime (kun macOS)

Alle MacBooks og iMacs kommer med et webcam, og de har ligeledes FaceTime-appen installeret ud af æsken. Hvis webkameraet registreres af FaceTime-appen, fungerer dit webcam fint.

Konklusion

Webcams er nemme at sætte op. Hvis du opdager, at et webcam ikke fungerer i en bestemt app, skal du sørge for, at du har givet det de nødvendige tilladelser, og at ingen anden app i øjeblikket bruger webcam.