5 grunde til, at du ikke bør bruge emojis i din adgangskode

Nøgle takeaways

  • Brug af emojis i adgangskoder kan føre til kompatibilitetsproblemer og risiko for at blive låst ude af din konto, hvis platformen eller webstedet ikke understøtter dem korrekt.
  • Emoji-baserede adgangskoder kan være forudsigelige og let knækkede, da folk har en tendens til at vælge populære emojis, der er almindeligt anvendte.
  • Emojis kan se anderledes ud på tværs af forskellige operativsystemer, hvilket gør det vanskeligt at indtaste den korrekte adgangskode og potentielt kræve genbekræftelse af din konto.

Emojis overskrider kulturelle og sproglige barrierer. De er blevet en del af internetleksikonet og hverdagskommunikationen og er så indgroet i vores sprog, at folk er begyndt at bruge dem i adgangskoder.

Desværre er det ikke en god idé, og her er fem grunde til hvorfor.

1. Du kan blive låst ude

Har du nogensinde prøvet at bruge en emoji i en adgangskode? Hvis du har, ved du, at nogle platforme tillader emojis, mens andre ikke gør. Dette er ikke et stort problem i sig selv. Men selvom du er i stand til at oprette en konto et sted ved hjælp af en emoji-baseret adgangskode, kan du muligvis ikke logge ind igen, især hvis de ændrer deres adgangskoderegler. Det er ikke usandsynligt, at du vil støde på kompatibilitetsproblemer, eller at det websted, du forsøger at bruge, ikke kan håndtere emoji-adgangskoder korrekt.

2. Forudsigelighed

Når det kommer til adgangskoder, har folk en tendens til at ty til almindelige sætninger og let at gætte talkombinationer. Faktisk ifølge NordPass forskning, er den mest almindelige adgangskode i verden “123456”, mens sætninger som “admin” og “adgangskode” er i top ti. Hvis folk skulle begynde at bruge emojis i deres adgangskoder, er det sikkert at antage, at de ville holde sig til de mest populære emojis, hvilket gør deres adgangskoder nemme at knække.

3. Problemer på tværs af platforme

Emojis er en del af Unicode-standarden og er ens på tværs af alle platforme og operativsystemer. Alligevel har du sikkert bemærket, at de ser anderledes ud afhængigt af dit operativsystem. Og da deres udseende varierer, kan du have svært ved at bruge den korrekte adgangskode. Hvis du indtaster den forkerte adgangskode for mange gange, bliver du nødt til at bekræfte din konto igen, eller endnu værre, kan blive låst ude.

4. Ulejlighed

Bortset fra potentielle sikkerhedsproblemer er der også besvær. Hvis alt, du nogensinde bruger, er din smartphone, så ville det måske ikke være alt for ubelejligt at bruge emoji-baserede adgangskoder. Men har du nogensinde prøvet at sende en emoji til nogen på dit skrivebord? Hvis du for eksempel har en Windows-computer, skal du aktivere emoji-understøttelse gennem ViVeTool. Det virker bestemt mere bekvemt bare at bruge bogstaverne og tallene på dit tastatur.

5. Eksponering for skuldersurfing

Din smartphones tastatur viser sandsynligvis de senest brugte emojis lige øverst. At have denne information let tilgængelig udsætter dig for skuldersurfing. Som udtrykket antyder, er dette en type cyberangreb, hvor gerningsmanden spionerer på målets enhedsskærm for at få følsomme oplysninger. Det er ikke sådan, at brug af en almindelig adgangskode ville gøre dig usårlig over for et skuldersurfingangreb, men det er bestemt nemmere at huske en emoji-kombination end noget som “us1nFzP!qR.”

Sådan opretter du en stærk adgangskode, undtagen emojis

Du behøver ikke emojis for at oprette en stærk adgangskode. Det du skal bruge er bogstaver, cifre og specialtegn. Eller rettere, du skal kombinere disse tre elementer. Styrken af ​​et kodeord, eller kodeordsentropi, som det kaldes, kan måles. Jo mere kompleks en adgangskode er, jo sværere er den at knække.

Problemet med komplekse adgangskoder er, at de kan være svære at huske. Dette er grunden til, at du skal bruge en adgangskodemanager, specialiseret software designet til at gemme og administrere adgangskoder. Adgangskodeadministratorer er nemme at bruge, og mange af dem har gratis versioner til rådighed.

En anden mekanisme, du bør overveje, er to-faktor-godkendelse. Med to-faktor-godkendelse aktiveret (tilgængelig i næsten alle apps nu), skal du bekræfte din identitet ved at indtaste en midlertidig kode eller bruge en dedikeret app.

Emojis er sjove – men ikke ideelle til adgangskoder

Emojis er fantastiske, når du ønsker at udtrykke, hvordan du føler, eller blot kommunikere med en anden person hurtigt. Men de er ikke ideelle som adgangskoder, i hvert fald ikke endnu. Der er bedre, sikrere og mere bekvemme måder at sikre dine konti på.