4 bedste eksterne SSD’er til Linux-brugere at vælge i 2021

Er du på udkig efter en ny ekstern SSD-harddisk til brug på Linux? Kan du ikke finde ud af, hvad du skal bruge til dine opbevaringsbehov? Vi kan hjælpe! Her er vores liste over de 4 bedste eksterne SSD’er til brug på Linux!

SSD’er på Linux

Før du køber en SSD til brug på Linux, skal du forstå, at du skal bruge et Linux-filsystemformat for at få mest muligt ud af det. Selvom de er fremragende og kompatible med Linux, er alle enheder på denne liste formateret i NTFS, et Microsoft Windows-format.

For at få mest muligt ud af din eksterne SSD på Linux, tjek venligst vores guide til optimering af din SSD. Sørg også for at læse vores guide om de bedste Linux-filsystemer til SSDS.

Bedste eksterne SSD’er til Linux-brugere (Vores valg)

Der er så mange eksterne SSD’er derude med Linux-understøttelse. Når det er sagt, er der mange middelmådige eksterne SSD’er, og den gennemsnitlige bruger ved måske ikke, hvordan man kan skelne det gode fra det dårlige. Det er derfor, vi har lavet denne liste. Her er vores topvalg for de bedste eksterne SSD’er til brug på Linux.

1. SAMSUNG T7 bærbar SSD 1TB

Samsung er den ubestridte konge af solid-state-drev, og det er der en god grund til. De har en utrolig læse- og skrivehastighed, og de er også overkommelige (medmindre du vælger massiv lagerplads). Når det kommer til eksterne SSD’er til brug på Linux, skal du ikke lede længere end til SAMSUNG T7 bærbar SSD.

  Sådan ændres brugerdata med chfn og usermod på Linux

Hvorfor? Til at begynde med er T7 en superhurtig SSD med rigelig lagerplads, der starter ved 1 TB i plads og går op til 2 TB. For det andet understøtter enheden både standard USB-tilslutning og USB-C med medfølgende kabler, og drevet kan valgfrit krypteres ved hjælp af Samsungs software.

Fordele

Superhurtig SSD med rigelig lagerplads, starter ved 1 TB i plads og går op til 2 TB.
Samsung inkluderer deres egne SSD’er i produktet, som er de hurtigste og mest pålidelige drev på markedet.
På trods af den omfattende datalagringsstørrelse er prisen yderst rimelig.
Drevet understøtter dataoverførselshastigheder på op til 1050 MBs pr. sekund, 4,9 gange hurtigere end eksterne harddiske.
Drevet kan valgfrit krypteres ved hjælp af Samsungs software (som er kompatibel med Linux).
Enheden understøtter både standard USB-forbindelse samt USB-C med medfølgende kabler.

Ulemper

Filsystemet er formateret i NTFS, som er kompatibelt med Linux, men ikke fantastisk for dem, der kun planlægger at bruge Linux.

2. SanDisk Extreme bærbar SSD

Hvis Samsung ikke er din stil, er et andet glimrende valg til en bærbar Linux SSD SanDisk Extreme. Den er meget mobil, og den har endda en indbygget karabinhage for nem transport. Den kommer også i en bred vifte af opbevaringsmuligheder, hvilket sikrer, at du har plads nok til at opbevare alle dine ting.

Det Sandisk Extreme er fremragende og superhurtig, også med hastigheder på op til 1050 MB pr. sekund, understøttelse af USB-C samt et stødsikkert design, der beskytter dine data mod at tabe dem ved et uheld.

Fordele

Designet har en indbygget karabinhage for nem transport.
Den eksterne harddisk understøtter både standard USB-forbindelse samt USB-C med medfølgende kabler.
Den kommer i en bred vifte af lagermuligheder, startende ved 250 GB og slutter ved enorme 4 TBs.
Den har en blæsende hurtig overførselshastighed på op til 1050 MB per sekund (USB-C).
Stødsikkert design beskytter dine data mod utilsigtede fald.

  Sådan bruges Meld til at sammenligne ændringer i filer på Linux

Ulemper

Drevet er beregnet til at være en USB-C-enhed og inkluderer en USB-adapter i stedet for to separate kabler. Dette er en bummer for dem, der ikke ønsker at bruge USB-C og ønsker et kabel af god kvalitet.
Drevet kommer formateret i NTFS, Windows filsystemformat. Linux kan læse det, men Linux-brugere skal muligvis omformatere det for at få mest muligt ud af det manuelt.

3. WD 1TB My Passport eksternt bærbart solid state-drev

Bortset fra Samsung, Western Digital laver ret gode SSD’er, og hele deres produktlinje er et vidnesbyrd om det. Denne WD 1TB ekstern SSD er ikke anderledes. Fremragende kvalitet og fungerer perfekt på ethvert Linux-system.

Linux-brugere, der leder efter en fantastisk ekstern, bør lægge mærke til My Passport, da den er ret imponerende, fra dens superhurtige læse- og skrivehastigheder (1050 Mbps læse og 1000 Mbps skrive) til dens understøttelse af 256-bit kryptering og USB-forbindelse . Hvis du har brug for en fremragende ekstern SSD på Linux, så giv denne WD 1 TB My Passport et kig!

Fordele

Skabet kommer i en bred vifte af farver, og kunderne kan vælge den sag, der passer bedst til deres personlighed.
Drevet indeni er en superhurtig NVMe-chip-baseret SSD, der leverer utrolige hastigheder på 1050 Mbps læsning og 1000 Mbps skrive.
Det understøtter adgangskode 256-bit krypteringsteknologi.
SSD-kabinettet er stødsikkert, og dine data er beskyttet mod utilsigtede fald.
Den understøtter traditionel USB-forbindelse såvel som USB-C. Begge kabler medfølger, så der er ingen grund til at købe ekstra tilbehør.

  Sådan bruger du GeForce Now spilstreaming på Linux

Ulemper

Det kommer formateret i NTFS, som virker på Linux, men ikke er et fantastisk filsystem til at gemme data på et Linux-system. Brugere skal muligvis formatere drevet manuelt, før de får mest muligt ud af det.
Uklart, om krypteringsfunktionen er understøttet på Linux.

4. Seagate Expansion SSD 500GB Solid State Drive

Er du på et budget? Kan du ikke få noget, der vil bryde banken, men har brug for en pålidelig, hurtig ekstern SSD til brug på Linux? Hvis ja, så tag et kig på Seagate Expansion SSD. Den er på 500 GB, og selvom den er langsommere end Samsung eller Sandisk eller WD, tilbyder den fremragende ydeevne og pålidelighed.

Det Seagate Expansion SSD er ret imponerende. Den kommer med et superhurtigt USB 3.0-kabel, der leverer anstændige læse- og skrivehastigheder over enhver computer (kommer ind ved 400 Mbps). Den kommer også i et hårdt, robust stødsikkert etui, som helt sikkert beskytter dine data.

Fordele

Superhurtigt USB 3.0-kabel leverer en respektabel læsehastighed på 400 Mbps og en fantastisk skrivehastighed.
500 GB-modellen er utroligt overkommelig. De, der ønsker en ekstern harddisk af høj kvalitet fra et betroet mærke som Seagate, kan få en uden at bryde penge.
Drevet kan fungere på USB-C-enheder, og Seagate har en adapter til rådighed for dem, der har brug for det.
Det hårde, robuste stødafvisende etui betyder, at dine data er beskyttet under rejser.

Ulemper

USB-C-kabeladapteren er ikke inkluderet, og brugerne skal købe den separat.
Selvom SSD’en er hurtig og mere overkommelig, er den en traditionel SATA SSD og leverer meget langsommere hastigheder end NVMe-bærbare fra andre mærker.

Konklusion

På denne liste gik vi over 4 fremragende SSD’er til brug med Linux. Der er dog mere end 4 eksterne SSD’er derude på markedet. Så hvad er din foretrukne eksterne SSD-harddisk til at bruge på Linux? Fortæl os i kommentarerne nedenfor!