4 Android Cleaner-apps, der virkelig rydder op på din enhed (ingen placebo!)

Selvom Android-enheder er smarte nok til, at regelmæssig vedligeholdelse ikke er nødvendig, er det stadig en god idé at udføre en digital tune-up en gang imellem.

Tricket er at finde apps, der rent faktisk lever op til deres løfter. I bedste fald spilder en dårlig rengøringsapp lagerplads; i værste fald kan det inficere dig med malware og spamme dig med annoncer. Ikke alle Android-renseapps er dog ubrugelige.

Her er de bedste renere apps til Android-telefoner og -tablets, du bør prøve.

1. Filer fra Google

Googles officielle Android-filhåndtering har nemme værktøjer, der gør den til den første Android-skrammelrenser, nogen bør prøve. Tænd appen og skift til fanen Rens nederst for at få adgang til disse muligheder.

Her kan du se flere områder, som appen identificerer som spild af plads. Disse omfatter uønskede filer, dubletter, gamle skærmbilleder og ubrugte apps. Vælg en mulighed for at se, hvad der fylder mest, tjek, hvad du vil fjerne, og bekræft; appen tager sig af resten.

Mens du også kan bruge fanen Gennemse til at udforske din telefons lager manuelt, er det mere effektivt at lade appen luge de største rumsvin ud med disse automatiske kontroller.

Som vi vil se, har mange af de følgende apps praktiske rengøringsfunktioner, men også proppe i RAM-optimering og andet vrøvl, du ikke har brug for. Google Files er et godt svar på disse; det er en af ​​de bedste måder at rense Android på med en simpel, virkelig gratis app, der ikke er oppustet med unødvendigt ekstraudstyr.

Hent: Filer fra Google (Gratis)

2. CCleaner

Den samme velkendte desktop-app til at genvinde diskplads er også tilgængelig på Android. Som du måske ved, er CCleaner ikke længere en vigtig app til Windows; det er gået lidt ned ad bakke, siden Avast købte tjenesten. Og selvom Android-appen heller ikke er perfekt, er den bedre end mange af de andre spammy-oprydningsapps til Android.

Faktisk er CCleaner på Android en multifunktionel app, der gør sit bedste for at analysere og rydde op i vildfarne filer, der optager din dyrebare plads. Hovedfunktionen er rensefunktionen, der kan slette cachedata fra apps, rense tomme mapper og slette forskellige historier.

Den har også en App Manager, som tilbyder en enkel grænseflade, der lader dig vælge flere apps til afinstallation. Endelig overvåger siden Systeminfo din telefons ressourcer (CPU, RAM, enhedsdetaljer), så du kan se, hvad der sker med et hurtigt blik.

Ingen root er nødvendig, og det er gratis, selvom du kan opgradere til Pro-abonnementet for et par ekstra. Det kan være en smule let på funktioner, men det gør jobbet, hvis alt hvad du behøver er en hurtig måde at genvinde din telefons lagerplads.

Noter det Avast oprydning og AVG Cleaner er ikke på denne liste, fordi de minder ekstremt meget om CCleaner – i betragtning af at disse apps alle ejes af det samme firma, er dette ikke en overraskelse. Giv Avast eller AVGs tilbud et kig, hvis du foretrækker et lille alternativ til, hvordan CCleaner fungerer.

Hent: CCleaner (Gratis, abonnement tilgængeligt)

3. SD Tjenestepige

SD Maid ønsker at være “til din tjeneste” som den digitale renser til din Android-telefon. Det holder oplevelsen enkel; åbning af appen giver dig flere hurtige handlinger, du kan bruge til at “rydde op” på din enhed.

Den første, CorpseFinder, søger efter og sletter alle forældreløse filer eller mapper, der er tilbage fra sletning af en app. SystemCleaner er et andet søge-og-slet-værktøj, denne gang på udkig efter almindelige filer og mapper, som SD Maid mener, at det sikkert kan slette.

Hvis du kan lide lyden af ​​dette, udfører AppCleaner den samme handling for dine apps. For at bruge denne funktion skal du dog opgradere SD Maid Pro. Der er også et databaseområde for at hjælpe med at optimere appdatabaser, der er i brug. I vores test ryddede det 40 MB fra Spotify på denne måde.

Der er også værktøjer til lageranalyse (for at hjælpe dig med at finde og slette store filer) og masseappfjernelse, hvis du overvejer en større telefonjustering. Tag et kig på, hvad der tilbydes for at se, om opgradering til Pro-versionen er det værd for dine behov.

Bemærk, at i skrivende stund, SD Maid 2 er også tilgængelig. Selvom den har et mere moderne udseende end originalen, bemærker udvikleren, at denne app stadig er tidligt i udvikling. Vi vil derfor anbefale den originale version for pålidelighed, indtil den nyere erstatter den.

Hent: SD stuepige (Gratis køb i app tilgængelig) | SD Maid Pro ($4)

4. Norton Clean

Som nævnt ovenfor kommer de fleste af de største Android rengøringsapps fra ét sted: det samme firma ejer Avast, AVG, Avira, CCleaner og Norton. Selvom vi ikke ønskede at inkludere næsten identiske apps på listen, og Nortons app ikke er blevet opdateret i et par år, inkluderer vi den, fordi den i det mindste har et andet udseende.

Norton hævder at “fjerne rod” fra din Android-enhed. Ligesom de andre poster, vil den søge efter og slette din cache, fjerne eventuelle uønskede filer og hjælpe dig med hurtigt at fjerne alle ubrugte apps, du har installeret. Sektionen Administrer apps viser alle dine apps, så du kan sortere dem efter sidste brug, installationsdato eller hvor meget lagerplads de bruger.

Appen tager en enkel tilgang. Sammenlignet med nogle apps som SD Maid har Norton Clean en renere og lysere grænseflade. Alt, hvad du har brug for, er et eller to tryk væk, hvilket betyder, at du ikke behøver at være en Android-professionel for at finde ud af det.

Denne er også let på funktioner – den er kun en filoprydder og app-sletter, med fremtrædende annoncer for andre Norton-apps. Hvis du er bekymret for pladsen, er Norton Clean dog en nem nok måde at hjælpe dig med at genvinde den. Og den har ingen køb i appen eller abonnementer at bekymre sig om.

Hent: Norton Clean (Gratis)

Er disse virkelig de bedste Android-rengøringsapps?

Du vil måske bemærke, at vores liste over rengøringsløsninger til Android er ret kort, hvilket er af et par grunde.

For det første er tre af de største apps i denne sfære (CCleaner, AVG og Avast) som nævnt næsten ens, hvilket betyder, at det ville være overflødigt at liste dem alle sammen. For det andet er, at mange af de populære Android-renseapps har så meget andet svulst ind i dem, at vi ikke anbefaler at bruge dem. Det er ikke værd at installere en tung app, der kører et antivirus og påtvinger dig et VPN-abonnement, bare for at rydde op i nogle få uønskede filer.

Endelig er tidligere valg som Droid Optimizer og All-in-One Toolbox siden blevet fjernet fra Play Butik, hvilket betyder, at de store spillere dækker mere af markedet. Alt i alt betyder det, at hvis en af ​​ovenstående apps ikke virker for dig, anbefaler vi, at du frigør plads på din Android-telefon manuelt. Dette er ikke så svært, som det lyder – OS har nu muligheder indbygget, og du kan nemt fjerne den lavthængende frugt uden stor indsats.

Disse apps har stadig deres plads, men hvis du konstant skal køre dem for at få ledig plads, er det nok tid til at opgradere til en ny telefon med mere lagerplads.

En advarsel om Android Task Killers

Mange renere apps til Android tilbyder RAM-boosting (også kaldet hukommelsesoptimering) og opgavedræbning som en funktion. Disse er dog kontraproduktive, da opgavedræbere skader din enheds ydeevne. Faktisk, startende med Android 14, slår Google aktivt ned på task killer-apps.

På Android er fuld RAM-brug ikke nødvendigvis et problem. Faktisk holder Android bevidst sit RAM-forbrug højt for at maksimere ydeevnen. Android OS er smart nok til at vide, hvordan man jonglerer med åbne apps for optimal ydeevne. At forstyrre denne proces kan få Android til at arbejde hårdere, end det behøver, hvilket i sidste ende gør din enhed langsommere – især hvis du lukker baggrundssystemapps.

De fleste moderne Android-apps burde heller ikke påvirke din batteriydelse så meget. Hvis de gør det, bør Android advare dig om problemet (forudsat at du har en aktuel version af operativsystemet). Du skal muligvis se på, hvordan du forlænger din Android-batterilevetid, hvis du løber ind i fortsatte problemer her. Du kan gøre dette ved at begrænse baggrundsbrug ved at bruge Android selv, ikke med en opgavedræber eller apps med funktioner til at dræbe opgaverne.

Disse apps er nyttige til at fjerne gamle filer og slette cachedata, men du bør være på vagt med at lade dem styre apps eller tjenester, der kører på din enhed. Android-landskabet har bevæget sig forbi disse “alt i én”-optimeringsløsninger. Enheder er hurtigere, og Android er bedre til at administrere systemressourcer.

For at lære mere, se, hvad der faktisk får Android til at køre hurtigere, og hvorfor du ikke konstant bør lukke Android-apps på din telefon.

Brug Android-telefonrens med omhu

Regelmæssig vedligeholdelse er ikke nødvendig for de fleste Android-brugere, men det kan hjælpe med at holde din enhed kørende i nogle tilfælde.

Det er sandheden: din enhed vil blive ved med at køre, selvom du ikke bruger tid på at rydde ud af skrammel. De fleste moderne Android-enheder har masser af RAM og enhedslagring til at klare alt, hvad du har installeret eller gemt. Du skal heller ikke bruge dine dage på at rydde app-cachen efter en tidsplan.

Når det er sagt, hvis du bemærker, at der er et problem med din Android-enhed, kan en Android-renser forfriske det lidt. Du kan tage yderligere skridt senere, hvis det er nødvendigt.