4 Almindelige GPU-problemer og hvordan man fejlfinder dem

Nøgle takeaways

  • Overophedning er et almindeligt problem for GPU’er, hvilket fører til reduceret ydeevne og potentiel permanent skade. Tjek ventilationen og overvej at udskifte beskadigede blæsere eller termisk pasta.
  • Rammefald og reduceret ydeevne kan indikere, at en GPU kører dårligt eller er utilstrækkelig til visse spil. Overvåg driftstemperaturer og brug, opdater GPU-drivere, og sæt GPU’en på plads igen, hvis det er nødvendigt.
  • Sorte skærme under gameplay eller i andre apps kan være forårsaget af forældede eller ødelagte drivere, forkert forbundet hardware eller problemer med RAM. Opdater drivere, tjek forbindelser, og kør RAM-tjek for at fejlfinde.
  • Grafiske fejl og artefakter i spil kan skyldes beskadigede spilfiler. Bekræft filintegriteten, før du geninstallerer spillet, og kontroller for relaterede årsager i andre fejlfindingstrin.

DAGENS MUO-VIDEO

RUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

Din GPU er måske den dyreste del af din pc. Som sådan skal du passe godt på det. Det er trods alt, hvad der vil stå for, hvor godt eller hvor dårligt dine spil kører på din pc. Alligevel kan det mislykkes på et tidspunkt. Det er sådan elektronik fungerer – de har en begrænset levetid. Alligevel skal du lære at håndtere problemer i din GPU.

Her er de mest almindelige problemer med din GPU, og hvordan du korrekt kan fejlfinde dem – og, hvis det er muligt, rette dem.

1. Overophedning og termisk drosling

For det første et problem, der i sidste ende vil påvirke alle GPU-ejere før eller siden, og et af de mest almindelige GPU-problemer. Vi taler selvfølgelig om overophedning og dens umiddelbare konsekvens, termisk drosling.

GPU-overophedning opstår, når en hardwarekomponent, såsom din GPU, fungerer ved en temperatur, der er væsentligt højere end dens designet eller sikre driftsområde. Det kan ske med enhver hardwarekomponent, men GPU’er og CPU’er er særligt tilbøjelige til det. Det sker på grund af forkert ventilation – dybest set, hvis din GPU ikke afleder varme korrekt af den ene eller anden grund, vil den overophedes. Når en GPU bliver for varm, kan det føre til forskellige problemer, herunder nedsat ydeevne, ustabilitet og i ekstreme tilfælde permanent skade på hardwaren.

  Nej, 5G forårsager ikke Coronavirus

For at afbøde dette vil din GPU implementere en selvbeskyttende foranstaltning kaldet termisk drosling, hvilket er, når den vil reducere dens ydeevne og clockhastighed markant for ikke at blive permanent beskadiget af varmen. I sidste ende, hvis det er for meget for chippen at håndtere med sine egne midler, vil den slukke og gå ned for at beskytte den. Du ønsker ikke, at det skal blive slemt nok til, at sidstnævnte sker, så hvis din GPU er termisk drossel, bør du tage dig af det med det samme.

For at fejlfinde årsagerne til termisk drosling skal du se på ventilationen, der går ind og ud af din GPU. For det første kan en ventilator være beskadiget, eller du skal muligvis fjerne den og udskifte den termiske pasta. Hvis du er usikker på, hvorfor din GPU er termisk droslende, vil du måske tage den til en tekniker, før der opstår permanent skade.

2. Frame Drops & Reduced Performance

Et af de værste GPU-problemer er et ydelsesfald uden nogen åbenbar grund. Tænk over det – du har lige åbnet Steam og gik for at åbne et spil, kun for at det ikke skulle køre med sin sædvanlige hastighed. Det kan være, at rammerne falder kraftigt eller at den ikke lever op til specifikationerne. I så fald skal du finde ud af, hvorfor dette sker, og træffe passende foranstaltninger.

  Anmeldelse af VR Shinecon Virtual Reality Headset

Der er stor forskel på, at en GPU kører dårligt, og at en GPU ikke er tilstrækkelig til at køre noget. Du prøver måske et nyt spil og ser, at det kører langsomt, når det i virkeligheden bare er, at det specifikke spil er for meget for den GPU. En god måde at vide, om din GPU yder op til specifikationerne, er at køre et benchmark som PassMark eller AIDA64 Extreme. Hvis du ikke har kørt et benchmark på din pc før, bør du slå Google op for at se, hvad den gennemsnitlige score for din GPU er. Hvis den score, du får, er lavere, end den burde være, bør du nok tage skridt til at rette den.

Hvis den kører dårligt, er den første anløbshavn at tjekke din GPU’s driftstemperaturer. Hvis GPU’en bliver for varm, bør du vende tilbage til det første punkt, hvor vi forklarer, hvordan du håndterer termisk drosling. Du kan også overvåge GPU-brug i stedet for kun temperatur. En GPU-flaskehals kan være sandsynlig, hvis den bliver brugt for meget.

Du kan også prøve at opdatere dine GPU-drivere. Endelig, hvis intet gør det, kan det måske gøre det trick at tage den fysisk ud og sætte den på plads igen, sammen med dens strømkabler.

3. Sort skærm

Denne kan være særligt irriterende. Du starter et spil, for så at få en sort skærm frem i stedet for det faktiske spil. Den sorte skærm kan endda dukke op midt i spillet eller endda i andre apps, hvilket ødelægger din oplevelse og forårsager nedbrud. Heldigvis er synderen her ikke nødvendigvis svær at sømme.

Til en forandring er dette sandsynligvis ikke relateret til termiske problemer. Du skal dog tjekke et par ting. For det første vil du måske tjekke, om du kan opdatere dine drivere, da det betyder, at en driver enten er forældet eller på anden måde er gået i stykker. At geninstallere dem eller installere den nyeste version kan gøre underværker. Du kan også afinstallere enhver nyligt installeret hardware og kontrollere den fysiske forbindelse mellem din skærm og din computer. Tjek også, om din GPU er tilsluttet korrekt til dens PCI Express-slot og modtager passende strøm.

  Sådan aktiveres Siri på iPhone X

Det er måske ikke engang relateret til GPU’en. Det kan også være et RAM-problem, så kør checks for din RAM.

Hvis du ikke har mødt synderen, så prøv at sætte din pc i fejlsikret tilstand. Dette vil kassere alle softwarerelaterede problemer. Hvis problemet fortsætter, kan der være fysisk skade på GPU’en, som du skal udskifte.

4. Grafiske fejl og artefakter

Endelig er dette det mindre indlysende af de problemer, vi har nævnt her, men det er stadig et, mange mennesker støder på relativt regelmæssigt. Du går for at spille dit spil, kun for at finde grimme fejl og mærkelige artefakter, der bliver gengivet.

Tjek først spilfilerne for at se, om nogen er beskadigede, hvilket sker oftere, end du tror. Dit spil eller launcher (som for eksempel Steam) kan have et filintegritetsverifikationsværktøj, så hvis det er tilgængeligt, så brug det. Vi har dækket, hvordan du reparerer og verificerer filer på næsten enhver launcher, og det er værd at gøre det, før du afinstallerer og geninstallerer spillet.

Hvis problemet fortsætter, bør du tjekke trinene og tipsene i afsnit to og tre, da det kan være en af ​​de samme årsager.

GPU-fejlfinding er ikke svært

Der er flere grunde til, at din GPU kan have problemer. Mange er relateret til hinanden og er forårsaget af de samme slags problemer, hvorfor de samme overordnede trin normalt anbefales, men det er ikke svært at fejlfinde det – og finde problemet. Og hvis du virkelig ikke kan gøre det på egen hånd, så gå videre og tag det til en tekniker, der kan tjekke det for dig.