15 kreative måder at bruge ChatGPT af OpenAI på

Utallige mennesker bebuder ChatGPT som en produktivitetsgave, fantastisk til at hjælpe dig med at finde et job, producere indhold, oprette et CV og alt andet, du kan komme i tanke om. Men hvad med de sjove, usædvanlige og opfindsomme måder at bruge ChatGPT på?

Sådan kan du blive kreativ med ChatGPT.

1. En bedre version af Google

At downloade ChatGPT-appen er som at have en kompakt version af internettet lige i lommen. Det bedste er, at du ikke længere behøver at vade gennem annoncer og lange bugtende artikler for at besvare et simpelt spørgsmål som “Vil min stålpande fungere på et induktionskomfur?”.

Den gratis version af ChatGPT er ikke forbundet til internettet, men er i stedet afhængig af den information, den har lært gennem træning. At abonnere på ChatGPT Plus giver dig derimod mulighed for at tilslutte ChatGPT til nettet og hente aktuelle oplysninger.

Ligesom internettet kan det dog stadig gå galt. Der er nogle store problemer med ChatGPT, som skal rettes, så vær forsigtig med ikke at tro på alt, hvad der står, og undgå at bruge det til højrisikoresultater!

2. Kickstart en helt ny hobby

Hvordan lærer jeg at spille klaver? Hvilke malingsmaterialer har du brug for til akvarelmaling? Hvordan bager jeg en kartoffelgratin? Lær noget nyt ved at stille disse spørgsmål til ChatGPT. Det er langt hurtigere end at gennemtrawle blogindlæg på internettet for at finde et simpelt svar på det, du leder efter.

Hvis du er ny til denne teknologi, så læs vores guide til, hvordan du bruger ChatGPT af OpenAI.

3. Lær, hvordan noget virker

Et område, hvor ChatGPT udmærker sig, er at hjælpe os med at forstå vanskelige ideer. Du kan bede den om at forklare hovedtemaerne i en berømt roman eller finde sammenhængen mellem to ideer. Og hvis der er dele af svaret, du ikke får, så spørg ChatGPT om at afklare pointen.

Hvis du vil prøve noget lidt anderledes, så bed ChatGPT om at forklare en idé ved hjælp af en sjov analogi eller få den til at skrive svaret i stil med en rapsang.

  Gem dokumenter og samarbejd med dine holdkammerater ved hjælp af Sync

4. Skitsér et websted, og ChatGPT vil bygge det

Ord er ikke det eneste sprog, ChatGPT kan tale; den kan også forstå billeder og skrive kode. Sæt disse to ting sammen, og det kan bygge dig en hjemmeside baseret på lidt mere end en skitse. De multimodale muligheder, der lader dig dele et billede med ChatGPT, er tilgængelige på ChatGPT Plus.

Hvis du undrer dig over, hvor langt du kan gå, kan du se her, hvordan vi brugte ChatGPT til at bygge en webapp.

5. Skriv en bog

De fleste seriøse forfattere ville grine af tanken om, at enhver kunne bruge ChatGPT til at hjælpe med at skrive noget som en bog – og det med rette. Vi ønsker ikke rigtig at læse bøger skrevet af en AI-bot, fordi det ville gå glip af hele pointen med at se verden gennem en anden persons syn.

Men ChatGPT kan bruges til at hjælpe skriveprocessen på mange måder:

  • Som synonymordbog/ordbog
  • Tjek din grammatik
  • Ændring af tonen
  • Parafrasering
  • Skitser, overskrifter, navnegenerering
  • At tale gennem ideer

Det kræver bare lidt fantasi at tænke over, hvordan ChatGPT kan presse dig til at afslutte den historie, du har arbejdet på i evigheder. Disse ting findes allerede i separate værktøjer – som apps, plugins eller websteder – men ChatGPT kombinerer alle disse ting på ét sted.

Dette er kun begyndelsen. En ting, vi for eksempel prøvede, var at sende et bogresumé til ChatGPT og bede det om at sætte de vigtigste plotpunkter i en tabel sammen med deres beskrivelser. Du kan gøre dette til din egen skrivning som en måde at organisere dine ideer på. Noget, der nemt kunne have taget en time, blev gennemført på få sekunder.

6. Skriv en besked

Det kan være svært at sende en e-mail til en udlejer eller bede en chef om fri fra arbejde, men med ChatGPT på din side, vil du altid vide, hvordan du ordner dine ord professionelt. ChatGPT kan gennemgå din e-mail og komme med forslag til forbedringer eller omskrive noget i en anden tone, f.eks. professionelt, afslappet, venligt, direkte.

Vi dækker flere vanskelige situationer i vores guide til at bruge ChatGPT til at skrive vanskelige arbejdsmails.

7. Et sikkert rum at udlufte

Når livet får dig ned, kan det være nyttigt at tale med nogen. Selvom det ikke altid er muligt at dele dine tanker med venner eller familie, kan du gå ud til ChatGPT.

  Sådan rettes fejl 0x3a98 i WlanReport

Behandl det som at skrive i en dagbog. Brug det til at skrive dine følelser ned eller måske mere konstruktivt til at udforske et problem, der giver dig stress. Nogle gange er alt, hvad vi behøver, at føle, at nogen lytter.

Sørg som altid for at holde tingene anonyme. Den vigtigste regel for at beskytte dig selv i AI-æraen er ikke at dele følsomme oplysninger med en chatbot.

8. Stilforslag

Med alt, hvad ChatGPT har absorberet om modehistorien, kan det være et overraskende godt sted at lede efter stilråd. Hvad virker med loafers? Hvordan kan jeg pynte et par jeans? Hvilke klassiske stykker tøj skal enhver kvinde have i skabet? Du kan udvide dine spørgsmål til farver, teksturer, stoffer, tilbehør og mere.

9. Madlavning med ChefGPT

Som vi har opdaget, tager folk også ChatGPT med ind i køkkenet. Du kan finde tutorials til, hvordan man forbereder måltider med ChatGPT og eksempler på folk, der tager billeder af maden i deres køleskab og får opskriftsforslag fra ChatGPT til gengæld.

Hvis du er på den gratis version af ChatGPT, har du ikke billedfunktionen, så du bliver nødt til manuelt at indtaste de ingredienser, du har ved hånden. Bortset fra, er der masser af andre ting, du også kan prøve, som at bede om måltidsidéer baseret på omkostninger, kalorier, årstidens råvarer eller serveringsstørrelse.

10. Børnefortæller

ChatGPT kan passere som en ret anstændig historiefortæller, en som dine børn kan få en masse sjov af! Du kan bruge den til at caste virkelige mennesker som karakterer i dine børns historie eller generere en historie, der involverer dine børns yndlingslegetøj. De får et kick ud af at høre en godnathistorie, der virker unik for deres liv.

11. Skriv Poesi

Udover at skabe historier kan ChatGPT også lave et digt. Det er en fantastisk tilføjelse til et fødselsdagskort, hvis du undrer dig over, hvem der skriver poesi i disse dage! Du kan bede den om at skrive i stil med en berømt forfatter eller et givet format som en limerick. Bare giv det et emne, så går det væk.

12. Brainstorm ideer

ChatGPT er en fantastisk kilde til inspiration, hvis du nogensinde er gået i stå for ideer. Fra gaveideer til planlægning af en fest til at sammensætte en ferierejseplan, ChatGPT kan lægge den ud på få sekunder. Det burde være nok til at få dig i gang med at brainstorme og måske tilbyde dig ideer, du ikke ville have tænkt på.

  14 bedste spiludvikling 14 onlinekurser at forfølge i 2022

13. Få skræddersyede filmforslag

Indtast en genre, et årti, din yndlingsskuespiller eller en hvilken som helst anden specifik detalje, og ChatGPT kan indsende et filmforslag, der passer til regningen. Ikke mere doom-scrolling på Netflix eller gennemsøge anmeldelser på Rotten Tomato.

Vi forsøgte også at fortælle ChatGPT noget, vi nød at se for nylig, og spurgte, om det kunne anbefale, hvad vi ellers skulle prøve.

Hvis du er nysgerrig efter, hvordan den landede på disse anbefalinger, er her, hvad ChatGPT havde at sige.

I dette tilfælde udledte jeg anbefalinger baseret på oplysningerne om, at “Still Game” er en skotsk sitcom og kom med forslag til andre shows med lignende temaer, humorstile eller involverer nogle af de samme skuespillere. Jeg havde til formål at tilbyde en række muligheder for at imødekomme forskellige præferencer inden for komediegenren. Husk på, at personlige præferencer kan variere, så det er altid en god idé at tjekke trailere eller anmeldelser for at se, om et show stemmer overens med din smag, før du ser det.

14. Besejre Writer’s Block

Der er flere måder, hvorpå ChatGPT kan hjælpe dig med at komme forbi forfatterens blokering, fra at foreslå artikeltitler til brainstorming-emner. Prøv for eksempel at indtaste det, du har skrevet indtil nu, og bede ChatGPT om at angive et par alternative overskrifter.

Givet et emne, kan det også uddybe et par forskellige vinkler, som kan være værd at skrive om. Det kan være nok til at få din kreative saft til at flyde og skubbe dig forbi din forfatterblok.

Du bliver måske overrasket over at høre, at lærere også får mest muligt ud af ChatGPT i klasseværelset.

En måde du kan bruge det på, er for eksempel at lave et flervalgsspørgeskema om et emne. Vi foreslår at give ChatGPT de relevante oplysninger, som f.eks. en passage fra en lærebog eller hjemmeside, og bede den om at bruge den som kilde. Som du kan forestille dig, strækker denne metode sig til alle slags opgaver.

Kedelige opgaver er præcis dér, hvor ChatGPT kan bruges, så du kan fokusere på vigtigere opgaver. Det er disse fordele ved AI-teknologi, der tilskynder flere mennesker til at starte en karriere inden for AI.

Bliv kreativ med ChatGPT

Som enhver ny teknologi vil det tage noget tid at finde ud af dens bedste anvendelse. Men som du kan se, opfinder folk allerede nye måder at få mest muligt ud af ChatGPT. Husk, at du ikke ønsker at bruge det til et højrisikoresultat, men bortset fra det, er der masser af sjove og kreative måder at bruge ChatGPT på.