10 ting, du bør gøre, før du returnerer din arbejds-pc

Nøgle takeaways

 • Rådfør dig med din arbejdsgiver om at følge IT-politikker, før du sletter filer og returnerer din arbejdscomputer.
 • Sikkerhedskopier personlige filer, og organiser de resterende filer for dig selv og dine kolleger, før du forlader jobbet.
 • Få tilladelse til at kopiere nyttige programmer og gemme kontakter, e-mails, loginoplysninger, rydde browserhistorik, slette personlige filer, tømme papirkurven og rengøre computeren.

Du har fået et jobtilbud, og du skal returnere din arbejdscomputer. Før du gør det, er der trin, du kan tage for at beskytte dine fortrolige oplysninger og gemme værdifulde data.

Selvom den bærbare computer var til arbejdsformål, er chancerne for, at du gjorde nogle personlige ting på computeren og gerne vil rydde disse data, før du returnerer dem. Her er de trin, du skal tage, før du returnerer din arbejdscomputer.

1. Rådfør dig med din arbejdsgiver

Før du gør noget med filerne på din computer, bør du tale med din arbejdsgiver for at sikre, at du følger it-politikkerne. Nogle virksomheder kan have politikker, der begrænser din mulighed for at tage kundekontaktoplysninger eller noget, de anser for at være proprietært.

Du ønsker ikke at brænde broer, når du forlader en stilling, så du skal følge virksomhedens politik indtil din sidste dag. Efter at have opnået godkendelse fra din arbejdsgiver, kan du begynde at arbejde på nedenstående trin. Selvom du ikke sælger din computer, kan du være interesseret i at lære, hvordan du permanent sletter filer på din pc, før du sælger den for værdifulde tips.

2. Sikkerhedskopier dine dokumenter

Når du har bekræftet med din arbejdsgiver, at det er i orden at sikkerhedskopiere eventuelle personlige filer på computeren, er næste trin at gå gennem din computer og slette de filer, du ikke længere har brug for. Når du har fjernet unødvendige filer fra computeren, bør du organisere de resterende filer efter, hvem der har brug for dem.

  Sådan rettes "File Explorer reagerer ikke"[ 7 Solutions]

Hvis du har brug for filer til dig selv, bør du sikkerhedskopiere filerne på et USB-drev eller bruge cloud storage. For de filer, som kolleger har brug for adgang til, når du forlader, bør du sikkerhedskopiere dem på et fællesdrev for nem adgang. Hvis du ikke er sikker på at lave en sikkerhedskopi, kan du være interesseret i at lære om tredjepartsværktøjer, du skal prøve at sikkerhedskopiere dine Windows-data.

3. Behold nyttige programmer

Mens du er på dit nuværende job, er du muligvis blevet introduceret til nogle programmer, som du finder nyttige. Hvis det job, du går videre til, ligner dit nuværende, kan nogle af programmerne være værdifulde for dig i fremtiden.

Inden du kopierer nogen af ​​disse programmer, skal du indhente skriftlig tilladelse fra din arbejdsgiver, da nogle virksomheder behandler de programmer, de bruger, som proprietære oplysninger, og der kan være licensproblemer. Tal med din arbejdsgiver og IT-afdeling, før du downloader programmer på virksomhedens computer.

Hvis du får tilladelse til at kopiere programmerne, er det en glimrende idé at downloade dem på et USB-drev eller skyen for at få adgang til dem, når det er nødvendigt. Hvis du leder efter en planlægningsapp, vil du måske tjekke disse gratis ugentlige planlæggere for at organisere dine produktive opgaver.

Der kan være personer, du har mødt på dit nuværende job, som du gerne vil holde kontakten med, personligt eller professionelt. Adgang til gamle e-mails kan også være gavnlig i fremtiden, når du slår referencer, information og netværksformål op. Du vil måske tjekke en hurtig guide til import og eksport af e-mail-kontakter.

Hvis din virksomhed bruger Microsoft Outlook, er der to måder at gemme dine e-mails og kontrakter på:

  Sådan spejler du en telefon, Mac eller pc til en Fire TV Stick
 • Træk og slip hver e-mail eller kontaktoplysninger manuelt i en ny mappe.
 • Eksporter kontaktoplysningerne ved hjælp af Åbn & Eksporter-funktionen under Fil og eksporter filen som en CSV-fil. Du vil sikre dig, at du markerer feltet Inkluder undermapper for at kopiere alle dine data til den mappe, du har valgt.
 • 5. Gem dine loginoplysninger

  Mange af os har fået den vane at gemme vores adgangskoder i den browser, vi bruger oftest, fordi det gør det nemmere at få adgang til vores konti. Det er en nem og effektiv måde at få adgang til dine konti, indtil du skal have adgang til dem fra en anden computer.

  Noter dine brugernavne og adgangskoder, og gem oplysningerne et sikkert sted, hvor du nemt kan få adgang til dem. Du kan være interesseret i at lære, hvordan du administrerer gemte adgangskoder på Android med Google Password Manager.

  6. Ryd din browserhistorik

  Gratis lagerbilleder af Vecteezy
  https://www.vecteezy.com/photo/31176220-cleaning-safari-internet-browser-history-and-cache-data-on-iphone

  Du bør slette din cache, bogmærker, cookies, internethistorik og adgangskoder. Adgangskoder er særligt vigtige at slette, da glemmer du at slette dem, kan den, der kommer på computeren, få adgang til dine konti.

  De fleste browsere, såsom Microsoft Edge, Google Chrome og Firefox, gør det nemt at slette data, da du kan få adgang til værktøjet i dine browserindstillinger. Du kan være interesseret i at lære, hvordan du rydder Safaris browserhistorik på en iPhone eller Mac.

  7. Slet personlige programmer og filer

  Søg på din computer efter personlige filer, herunder fotos, videoer og lydfiler. Du vil måske kigge på velkendte steder, hvor du gemmer filer, såsom downloads, mine dokumenter, skrivebordet og andre mapper, du har oprettet.

  Du kan bruge Windows søgefunktion til at finde video-, lyd-, billedfiler og alle PDF-filer, du måtte have gemt. Desuden er der flere måder, du kan afinstallere programmer fra Windows. Sørg for, at du har slettet alle personlige e-mails, du har sendt, fra din arbejds-e-mail, og slet apps, du har downloadet til personlig brug, såsom Netflix eller Spotify.

    Sådan indstilles filtilladelser på Mac

  8. Tøm papirkurven

  Fotokredit: Lars Plougmann
  https://visualhunt.com/f7/photo/127133764/b8adf0216e/

  Når du har slettet dine personlige filer, er den sidste ting, du vil gøre, at glemme at tømme papirkurven og lade alle de filer, du ikke ønsker, at nogen skal have adgang til, sidde på ét sted. Dine filer er ikke væk fra enheden, før du tømmer papirkurven.

  Hvis det er et stykke tid siden, du har tømt skraldespanden, vil du muligvis bemærke en stigning i computerens hastighed, når du først gør det. For at tømme din genbrugsspand skal du højreklikke på skraldespanden og vælge Tøm skraldespand. Du kan være interesseret i at lære, hvordan du får Windows til automatisk at tømme papirkurven.

  9. Rengør computeren

  Nogle af os er skyldige i at spise og drikke omkring vores computere, hvilket kan føre til spild og krummer. Før du returnerer din bærbare computer, kan du bruge trykluft til at rense tastaturet og en mikrofiberklud eller -servietter til at rengøre computeren, dens skærm eller skærm og pegefeltet.

  Hvis du leder efter tips til rengøring af din computer, vil du måske lære rengøringstricks til at få din bærbare computer til at se ny ud.

  10. Glem ikke også din firmatelefon!

  Udover at returnere din computer, vil din arbejdsgiver bede dig om at returnere din firmatelefon, hvis de har givet dig en. Trinene ligner dem, du tager for at rydde din computer.

  Sletning af data fra din telefon kan være mere kritisk, når du tager telefonens personlige karakter i betragtning. Du vil sikre dig, at du har slettet alle private beskeder og apps, du har downloadet til personlig brug.

  Forlad dit job positivt

  Uanset hvorfor du forlader dit nuværende job, er det vigtigt ikke at brænde broer ved din afrejse. Du ønsker at gøre overgangen så glat som muligt og sikre, at dine kolleger kan få adgang til det arbejde, du udførte, mens du var på jobbet.

  Sørg for, at alle, du arbejder med, kender projektets status, før du tager afsted, og bind så mange løse ender som muligt. Lad dit job være positivt for at føre det ind i din næste stilling.