10 grunde til at skifte fra konsol til pc-spil

Videospil sniger sig ind i flere og flere facetter af vores liv. Der er mange utrolige konsoller på markedet, og mobilspil er blevet forbedret til det punkt, hvor telefoner nemt kan klare at spille spil lavet til konsoller. Men en af ​​de originale spillemaskiner er stadig lige så udbredt i dag, som den nogensinde har været: PC’en.

PC’en er et absolut udyr til spil. Der er mange grunde til, at det er det bedste sted at opleve dine yndlingsspil, og flere og flere konsolspillere skifter. Her er hvorfor.

1. PC’er er mere kraftfulde end konsoller

Pc’er er langt mere kraftfulde end konsoller. Når du fjerner det, er spillekonsoller bare miniaturecomputere, der er i stand til mange af de samme ting. Men der skal tages nogle ofre for at skubbe en computer ind i en relativt lille spillekonsol.

I de fleste tilfælde er der ikke noget ‘mini’ ved en pc, og der er nogle helt monstrøse gaming-pc’er derude. I slutningen af ​​dagen er en pc langt mere kraftfuld end nogen konsol. Og som følge heraf kører de simpelthen spil bedre.

2. Pc’er har bedre grafik end konsoller

Den kraft, som en pc udviser, giver dig mulighed for at opleve spil med høj ydeevne på alle måder. Dette gælder også for grafik. Pc’er har top-of-the-line grafikkort, som er dedikeret til visuel troskab. Disse teknologiske vidundere kan producere grafik med op til 8K opløsning.

Pc’er tilbyder også en meget højere FPS-hastighed. Hvad FPS betyder i spil kan ændre sig afhængigt af konteksten. Men i dette tilfælde refererer vi til billeder per sekund. Rammer er de mange billeder, der skaber en film. Tænk på, når du tegner en doodle i det nederste hjørne af din notesbog og hurtigt bladrer gennem siderne for at bringe din karakter til live. Dette er, hvad der sker i dit videospil. Jo flere billeder du ser i sekundet, jo glattere bliver dit billede.

Gaming-pc’er kan konsekvent producere over 100 FPS. De kan også vise dit billede i op til 8K-opløsning, mens de opretholder acceptabel FPS. Dette er mere end det dobbelte af, hvad nogle konsoller er i stand til.

3. Du kan opgradere din pc

En af de bedste egenskaber ved en pc er, at mange af dem er modulære. Dele købes separat og tilsluttes individuelt til bundkortet. Det betyder, at du kan udskifte dele uden at skulle udskifte hele din maskine.

Hvis du føler, at din konsol ikke har god nok grafik, er det stort set bare for dårligt. Der er ikke meget du kan gøre for at løse det problem udover at opgradere til den næste konsol.

Hvis du føler, at dit pc-grafikkort kunne klare sig med en opgradering, er du fri til at købe en ny og udskifte den pågældende del, mens resten af ​​din maskine stadig bevares. Dette giver meget mere frihed, end en konsol kan tilbyde.

4. Pc’er er nemmere at reparere end konsoller

Det modulære design af en pc gør det ikke kun nemmere at opgradere, men gør det også langt nemmere at reparere. Hvis en del sparker spanden, skal du blot tage stikket ud af dit bundkort og erstatte det med en anden.

At fikse konsoller selv kan være kompliceret, og det anbefales ikke, medmindre du har erfaring på området. Hvis noget går galt med din konsol, er den bedste mulighed at sende den væk for at blive repareret eller udskiftet af produktionsselskabet i stedet for at åbne den og prøve at reparere den selv. Hvis du gør det, bortfalder det faktisk enhver garanti, du måtte have på dit system.

Nogle dele kan være indbygget i din pc. Men dele som grafikkort, RAM og harddiske kan blot tilsluttes bundkortet og er ikke komplicerede at udskifte.

5. Du kan bruge din pc til mere end bare spil

Når du køber en gaming-pc, betyder det bare, at den har dele, der er kraftige nok til at køre de mest krævende spil. Det betyder ikke, at det kun er egnet til det formål. Du kan bruge en pc til næsten alt inden for det digitale område.

Mange mennesker arbejder fra deres pc’er, scroller på internettet, ser film, laver film, skaber kunst og illustrationer og laver endda videospil. Listen fortsætter virkelig. Hvis du leder efter et karriereskifte, kan du endda streame videospil fra din pc. Konsoller er geniale til spil og nogle gange streaming, men streaming til Twitch fra din PS5 eller Xbox er langt sværere.

6. Pc’er har flere digitale muligheder

Hvis du er en person, der kan lide at leve uden en masse rod, kan en pc være det perfekte sted at opbevare dit spilbibliotek. Mange pc’er i disse dage har ikke et diskdrev. Alle deres data og spil gemmes digitalt.

Konsoller tilbyder normalt ikke meget lagerplads lige ud af kassen. Hvis du har mange digitale spil, har du højst sandsynligt brug for en dyr lageropgradering for at passe dem alle på dit system. Af denne grund vælger mange spillere fysiske køb, hvor de fleste af spillets data er gemt på disken i stedet for konsollen.

Hvis du kan lide at holde din hyldeplads fri til andre ting end videospil-cases, kan pc-spil hjælpe dig med at skifte til et digitalt bibliotek.

7. PC’er har flere spil end konsoller

Pc’er tilbyder også flere spil end konsoller generelt. Mange spil oprettes på pc og overføres derefter til konsoller senere. I nogle tilfælde udgives spil på pc først, da porteringsprocessen kan tage meget tid og kræfter for udviklere at gennemføre.

Videospilkonsoller er i krig med hinanden, i mangel af et bedre udtryk, hvor hver virksomhed kæmper om den øverste plads på spilmarkedet. På grund af dette er mange spil eksklusive til visse konsoller. Mange af disse spil kommer dog i sidste ende over til pc, hvilket ser ud til at være en mere neutral part.

Dette gælder især i de seneste år med ankomsten af ​​Xbox Game Pass Ultimate på pc. PlayStation er også begyndt at udgive mange af sine konsoleksklusive produkter på pc.

8. En mus og et tastatur giver mere kontrol end en controller

Når det kommer til spil, slår en mus og et tastatur en controller hver dag. Du har langt mere kontrol over dine bevægelser med en mus og et tastatur, og mange spillere vælger dem til konkurrencespil af denne grund.

Har du nogensinde tabt til en spiller, der ser ud til at have utrolig hurtige reaktionstider i et FPS-spil? De bruger sandsynligvis en mus og et tastatur. Og vi er sikre på, at alle konsolspillere kender kampene ved desperat at forsøge at skrive et svar i Among Us med en controller.

At bruge en mus og et tastatur er så bredt accepteret som værende overlegent, at listige spillere konstant søger efter måder at forbinde et tastatur og en mus til Nintendo Switch og andre konsoller.

9. De fleste videospilcontrollere er kompatible med pc

Spil med mus og tastatur er overlegent for mange spillere, men ikke alle. Der er stadig masser af mennesker derude, der foretrækker en klassisk håndholdt controller. Men da controllere kan variere på så mange måder, har hver gamer en favorit.

Mange controllere er dog kun kompatible med deres egne respektive platforme. Det betyder, at du for eksempel ikke kan bruge din DualSense til at spille på din Switch. Det er dog ikke tilfældet med pc. De fleste controllere kan oprette forbindelse til din pc, så du altid kan spille med din favorit.

10. Mange spil er billigere på pc

PC-spil er næsten altid billigere end deres konsol-modstykker. Der er mange grunde til, at dette er tilfældet, men for blot at nævne nogle få, så behøver udviklere ikke at medregne ekstra produktions-, forsendelses- eller licensomkostninger.

Splinternye spil kan endda være op til $10,00 billigere på pc end på konsol. Så selvom de oprindelige omkostninger ved at købe eller bygge din pc kan være mere end en konsol, vil du med tiden spare penge på omkostningerne til dine videospil.

Oplev spil, som de var tiltænkt på en pc

Pc’er er langt mere kraftfulde, har bedre grafik, er mere tilpasselige og er også langt mere alsidige end konsoller.

Der er meget få ulemper ved at spille på en computer, og det er grunden til, at flere og flere spillere dropper deres konsoller hver dag. Hvis du leder efter den bedste oplevelse, som spil har at tilbyde, finder du den på pc.