10 bedste værktøjer til test af brugbarhed til apps, websteder og tjenester

Arbejder du hårdt på at analysere app, hjemmeside og SaaS brugervenlighed for at give den bedste UX til dine kunder og klienter? Prøv disse brugbarhedstestværktøjer lige nu!

At sikre en sømløs brugeroplevelse (UX) er afgørende for succesen for enhver mobilapp, webapp, hjemmeside eller SaaS-tjeneste. Uden tvivl vil applikationer og webstedsgrænseflader udgøre nogle udfordringer for slutbrugeren. Her hjælper usability test dig med at rette op på sådanne flaskehalse i UX.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du vælger den bedste brugervenlighedssoftware, er du kommet til det rigtige sted. Denne ultimative artikel om brugervenlighedstestsystemer hjælper dig med at vælge cremen af ​​afgrøden, så du nemt kan evaluere brugervenligheden af ​​dine digitale produkter.

Værktøjerne nævnt i denne guide vil hjælpe alle og enhver, der kommer fra en udvikler-, designer- eller forretningsbaggrund, med at forfine deres digitale produkter og servicetilbud!

Hvad er Usability Testing?

Usability test er en vigtig teknisk proces i design af brugeroplevelse (UX). Teknikken fokuserer på at undersøge, hvor let det er at interagere med software, hjemmeside, mobilapp eller SaaS-tjeneste af dens målgruppe.

Undersøgelsen udføres på brugerniveau. Det betyder, at udviklere, designere, softwareingeniører og virksomhedsledere nøje overvåger, hvordan slutbrugere navigerer gennem produktet eller tjenesten.

Ofte involverer processen mange fokusgrupper og beta-testfællesskaber for at bruge et minimalt levedygtigt produkt eller prototypeprodukt. Disse betatestere sender data direkte til softwareudvikleren eller IT-virksomheden gennem specialiserede web-, mobil- eller desktop-apps.

Specialiserede UX-forskere afdækker ved at se brugere bruge produktet brugerfrustrationer, flaskehalse og forbedringsområder. Resultaterne går direkte ind i Agile-, Scrum- eller DevOps-cyklussen, så der kan foretages iterative justeringer.

I sidste ende sikrer usability test praksis, at dit digitale produkt er præcis, som brugeren ønsker og sælger godt end dine konkurrenter.

Hvad er et Usability Test Tool?

Et usability-testværktøj er en applikation, der tester et produkts brugervenlighed. Det forudsiger også, hvor let brugergrænsefladen er for slutbrugerne. Usability-testsoftware er ofte en cloud-app og lader UX-forskere samarbejde og arbejde eksternt med udviklere, DevOps-administratorer og slutbrugere.

UX-forskere opretter og udfører også brugervenlighedsevalueringer med brugere. Ydermere giver værktøjet alle funktionaliteter og dataanalyse til at analysere succesraten for det igangværende projekt.

Nedenfor finder du standardegenskaberne og -funktionaliteterne i et brugervenlighedstestsystem:

 • Opgavescenarier
 • Brugerinteraktion optagelse og afspilning
 • Heatmaps
 • Undersøgelser, kommentarer og feedback
 • Dataanalyse og visualisering

Derfor bliver softwaren et kraftfuldt værktøj for UX-designere og forskere til at forstå publikums præferencer. Disse værktøjer hjælper også udviklere af mobilapps og websteder med at udforske brugervenlighedsproblemer for at forfine den overordnede oplevelse omkring produktet.

Endelig sikrer et usability-testværktøj, at slutbrugeren i sidste ende ikke vil have nogen klager over UX efter iterativ forfining af produktet.

Sådan vælger du det rigtige Usability Test Tool

 • Find ud af, om brugervenlighedstestsystemet passer til mobile apps, websteder, webapps, SaaS-tjenester eller alle de nævnte produkter.
 • Sørg for, at værktøjet giver dig mulighed for at nå dit publikum på en lang række platforme og kanaler.
 • Glem ikke at matche de tilbudte brugervenlighedstesttyper. For eksempel om værktøjet kun tilbyder fjern-, modererede, umodererede osv. testmetoder eller alle disse.
 • Tjek budgettet for brugervenlighedstest af dit DevOps-projekt, og sammenlign abonnementsplanerne for flere apps, før du køber en.
 • Din software eller dit websted og dets UX-design er yderst fortroligt. Find ud af, om det værktøj, du køber, tilbyder kryptering ved alle former for datahåndtering.
 • Vælg en brugervenlighedstestsoftware, der tilbyder problemfrit samarbejde med rollebaseret adgang til interne og eksterne samarbejdspartnere.
 • Det skal tillade integration med DevOps-værktøjer, platformsingeniørværktøjer og så videre.
 • For ikke at nævne, bør værktøjet tilbyde en nem måde til rekruttering og deltagelsesstyring.
  Det er nemt at oprette iPhone-ringetone med disse 8 værktøjer

Nu hvor du kender de vigtige overvejelser for at vælge det passende UX-testværktøj, kan du nedenfor finde et par håndplukkede navne, der bruges af de mest succesfulde softwareudviklere:

Labyrint

Labyrint hjælper dig med at drive løbende produktforbedringer. Det letter denne bedrift ved at give dig mulighed for hurtigere at indsamle kunde- eller brugerindsigt og analysere data til beslutningstagning. Maze kommer med alle de funktionaliteter, du har brug for i et brugervenlighedstestværktøj som følgende:

I Research-sektionen finder du alle de UX-testmetoder, du muligvis har brug for til dit projekt, såsom prototypetest, live hjemmesidetest, feedbackundersøgelser, interviewundersøgelser, ledningssortering og trætest.

Hvis du har brug for at rekruttere nogle få kunder eller brugere til tilpasset UX-forskning, kan du bruge Rekrutter-sektionen i Maze. Recruit giver dig mulighed for at sammensætte en fokusgruppe eller testdeltagere fra en forhåndsindrulleret pulje eller et panel. Recruit-sektionen har også den nødvendige integrationssupport, så du kan sende prompter i appen eller i produktet.

Hotjar Engage

Hotjar Engage hjælper dig med at finde et passende sæt brugere til dine apps, websteder eller SaaS-produkter. Det er også en af ​​de største markedspladser til UX-testpool, der indeholder testere fra hele kloden.

Derfor, hvis du udvikler en webapp til finansielle tjenester fra USA, men også vil målrette mod det britiske marked, går du til Hotjar Engage for at søge interesserede brugere til app-test fra Storbritannien.

Her er dens bemærkelsesværdige funktioner:

 • Visualiser brugeradfærd ved hjælp af heatmaps
 • Se brugere klikke, flytte musemarkøren, u-vendinger og mere med genafspilning af brugersession
 • Kontekstdrevne feedback-anmodninger og formularer
 • Voice-of-customer undersøgelser
 • Vært modererede brugeranmeldelser

Udover at være en stor markedsplads for testrekrutter, tilbyder den alle de standardfunktioner, der er nødvendige i dit produkt UX-forsknings- og udviklingsprojekt.

Se tilbage

Brugt af IT-giganter som Netflix, Spotify, Google osv., til brugbarhedstest af deres produkter, Se tilbage er det uundværlige UX-forskningsværktøj til ethvert app- og webstedsudviklingsprojekt.

Ligesom anden brugervenlighedstestsoftware tilbyder den alle de værktøjer, funktionaliteter og funktioner, der er nødvendige for app- og websitetest. Nedenfor finder du en liste over de vigtigste funktioner:

 • Modereret usability test
 • Umodereret UX-test
 • Sikker videokonference med deltagere
 • Tidsstemplede noter, delt indsigt, teamchat osv.
 • Projekttavler
 • Deltagerstyring
  Sådan ændres Nintendo Network ID-navn

Den vigtigste attraktion ved Lookback er Eureka, din UX-forskningsassistent drevet af AI og ML. Det kan problemfrit fange ærlig feedback, citater og kontekst, når du interviewer hundredvis af deltagere.

Lookback er også et state-of-the-art AI-drevet kvalitativt UX-forskningsværktøj. Det kan analysere video- og tekstchat og skabe resuméer med datadrevne beslutninger.

UserZoom GO

UserZoom GO er en UX-forskningsplatform fra UserTesting-brandet. Du kan drive virksomhedsvækst ved at skabe brugeroplevelser, der glæder kunder ved at bruge UserZoom GO. Du kan gøre det ved at bruge de avancerede værktøjer, der tilbydes af denne kraftfulde usability-testplatform.

Det er en alt-i-en UX-forskningsplatform, der henvender sig til alle funktionaliteterne, fra design af en undersøgelse til deling af forbedringsindsigter med interessenterne. Mellem disse dækker det rekruttering af målgruppen til produkttestning, lancering og planlægning af UX-forskningsundersøgelser.

Desuden hjælper UserZoom Go dig med at udtrække handlingsorienteret indsigt fra publikumsundersøgelser med synkroniseret afspilning, autogenererede diagrammer, automatiserede transskriptioner, heatmaps og mere.

Optimalt værksted

Optimalt værksted indeholder forskellige UX-testværktøjer til at sætte fart på din research-workflow. Dens specialiserede værktøjsliste inkluderer trætest, kortsortering, slutbrugerundersøgelser, brugerinterviews og første-klik-test. Da du får alle de nødvendige værktøjer til kvalitativ UX-forskning ét sted, kan du hurtigt komme videre med dataindsamlingsfasen.

Udover brugbarhedsforskningsværktøjerne tilbyder Optimal Workshop en organiseret, strømlinet og brugervenlig platform til rekruttering af deltagere. Det har en pulje af deltagere bestående af mere end 50 millioner deltagere. Brugerne kommer fra en række forskellige baggrunde, lande og demografi.

Derfor er Optimal Workshops deltagerpulje perfekt til, at du kan hente testere af produkter til lokale og globale satsninger. Poolen har også en blanding af deltagere, der taler 80 forskellige sprog. Så hvis din forskning er sprogdrevet, vil du få det svar, du har brug for.

Brugerhjerne

Brugerhjerne Værktøjet til usability test giver dig mulighed for at blive en usability test mester fra en nybegynder på blot et par minutter. En af dens bedste attraktioner er adgang til mange dokumenterede usability test case-studier. Du kan bruge disse som eksempler eller skabeloner til at undersøge det bedste UX-design eller forbedre et eksisterende produkt af lignende art.

Userbrain app-grænsefladen organiserer eksemplerne omhyggeligt, så du hurtigt kan finde det, du har brug for. Du kan også filtrere skabelonerne ved at indstille filtre som kategorier (SaaS, e-handel, billetbestilling osv.), Opgaver (sammenlign produkter, få kontakt, søg et produkt osv.), Typer (webapp, websteder osv.) , og enheder (telefon, tablet og desktop).

For at prøve usability-testsoftwaren kan du tilmelde dig en gratis prøveperiode, vælge en forudkonfigureret skabelon og derefter begynde at indsamle data.

Når du får den betalte plan og har brug for deltagere til UX-forskning, kan du rekruttere en bred vifte af testere fra en 100.000+ pulje af brugere. Hvis det er nødvendigt, kan du ombord tredjepartsbrugere til UX-forskning ved at screene dig selv.

Userbrains Automated Insights-funktion hjælper dig med at producere datadrevet indsigt fra dit UX-forskningsprojekt på få minutter. Hvis du har brug for at præsentere dine resultater for forretningsinteressenter eller en kunde, kan du bruge dens forudkonfigurerede rapportskabeloner.

  InterServer gør lanceringen af ​​WordPress-websteder nemmere end nogensinde

Sløjfe 11

Med Sløjfe 11 usability test værktøj, tager det kun 4 enkle trin at teste anvendeligheden af ​​dit design og indsamle indsigt, så du kan træffe bedre designbeslutninger gennem hele produktudviklingens livscyklus.

Du kan oprette en usability-test på denne platform på kun 30 minutter og se, hvordan brugerne reagerer på dit design. Et panel af verificerede brugere er også tilgængeligt på denne platform; ellers kan du bringe dine deltagere til at bruge denne løsning uden ekstra omkostninger.

Her er optagelse af skærm, lyd og video af deltagerne tilgængelig for at tjekke deres førstehåndsoplevelse. Loop11 giver nyttige statistikker og målinger, som du kan fortolke til datadrevne beslutninger eller dele med deltagerne.

UsabilityHub

Når det kommer til produktdesign, taler det første indtryk af brugerne meget om det. På UsabilityHubkan du måle det første indtryk af dine kunder og optimere dit produktdesign.

Det hjælper dig også med at forstå den information, som brugerne tager væk inden for de første fem sekunder, efter at de har set på designet. Således vil du vide, om dit webstedsdesign er i stand til effektivt at kommunikere det tilsigtede budskab til publikum.

Ved hjælp af word cloud-visualisering giver UsabilityHub dig også mulighed for at spotte trends. Denne platform understøtter også andre usability-tests, såsom designundersøgelser, kliktests og navigationstests.

PlaybookUX

PlaybookUX er en omfattende brugerfeedback-platform til at skabe et centralt lager af kundeindsigt. Du kan bruge det til at rekruttere, udføre og analysere kvalitativ og kvantitativ forskning.

Ved at bruge PlaybookUX-panelet kan du identificere og målrette din målgruppe eller bruge din kundebase til brugbarhedstest. Derefter kan du vælge mellem ikke-modereret, modereret, kortsortering, trætestning og undersøgelser til at køre kvalitativ eller kvantitativ forskning.

Den kommer også med kraftfulde analysefunktioner til at få resultater fra indsamlet indsigt. Frem for alt giver PlaybookUX dig mulighed for at bygge et centralt forskningslager, der nemt kan søges og organiseres.

UXtweak

Det er ligegyldigt, om du er på prototypestadiet eller produktionen, UXtweak giver dig alle de nødvendige værktøjer til at forbedre brugervenligheden af ​​dine produkter. Ved at bruge denne software kan du rekruttere deltagere til usability test. Det lader dig også analysere brugeraktivitet for at organisere webstedsindhold på en måde, der er nem at navigere.

Til test af brugervenlighed hjælper denne software dig med at udføre første-klik-test, websitetest, mobiltest og prototypetest. Når det kommer til at forstå dine brugeres aktiviteter, lader dette værktøj dig optage skærmen og udføre undersøgelser. Der er også fem sekunders test og ydeevnetest for at lære om brugerkrav.

Afsluttende ord

Det brugercentrerede design af UI og UX er af afgørende betydning for at øge dit produkts engagement og salg. Tjek de bedste brugbarhedstestværktøjer nævnt ovenfor i denne artikel. Efter at have evalueret ansøgningerne, skal du vælge en eller flere, der passer til dine DevOps-projekter.

Ønsker du at skabe brugervenlige tegninger til dine apps eller SaaS-produkter? Tjek disse bedste wireframe-værktøjer lige nu!